Gündem

O zaman Adil Öksüz’ü serbest bırakan kimlerdi?

FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri imamı’ olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ardından Ankara’daki Akıncı hava üssünde yakalandıktan sonra serbest bırakılmasına ilişkin 28 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 24 sanık için beraat kararı verilirken, iki sanığa ‘görevi kötüye kullanma’ dan beşer ay hapis cezası verildi, iki sanığın ise dosyası ayrıldı.

KİMİN SERBEST BIRAKTIĞI BİLİNMİYOR!

Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, bu dosyada tamamı tutuksuz 13’ü asker, 14’ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri eski Başbakanlık Müşaviri 28 sanık katıldı. Sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının ardından son sözleri alındı. Sanıkların tamamı, Adil Öksüz’ün serbest kalması ile ilgili sorumlulukları olmadığını ileri sürerek, ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme’ , ‘suçluları kayırma’ , ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamalarını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, eski Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca ile Yusuf Gül, Semih Kaman, İsmail Uçar, Bilge Kağan Aksoy, Erkan Külah, Abdulsamet Güller, Serkan Çoraplı, Ahmet Camgöz, Mehmet Gökçehan Temel, Mustafa Kalkan, Kadir Yılmaz, Yakup Altındağ, Murat Bozdağ, Kenan Gülbay, Alp Aslan, Gökhan Yücel, Mehmet Akbaş, Hüsrev Arslan, Erol Özdemir, Serter Koçak, Hakan Kutlu, Erhan Cihangir ve Ömer Doğan’ın beraatine hükmetti. Osman Gök ve Zeki Çınkır’a ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan beşer ay hapis cezası verilirken, hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Murat Bayrak ve İlyas Kaytancı’nın ise dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Adil Öksüz, serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışmıştı. Öksüz, halen aranıyor.