
Check-up yaptırmayı planlayan kişiler iyi araştırmadan adım atmayın. Check-up yaptıracak kişiler için dikkat etmeleri noktalar şu şekildedir :
– Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun konuşmasında ” Sağlık yönetim kültürü. ” dedi ve ancak ” Sağlık yönetim kültürü.” nedir ?
* Eski zamanlar içerisinde insanlar hastalıkların tanısı , hastanın şikayetleri ve vücutları içinde olan değişikliklere dikkat ederek sağlıkları için gerekenleri yapıyorlardı. 1900′ lü yılların ilk zamanlarında ise biyokimyasal analiz , kan , idrar analizleri ve röntgen tetkikleri gibi, yöntemlerin ortaya çıkması ile hastalıkların sebepleri kolay bulunmaya başlandı.
Adayların öncelikle Risk Analizi yaptırmaları gerekmektedir :
RİSK ANALİZİ YAPTIRIN!
– Genel sağlık kontrolünün amacı hastalık daha ince belirtiler gösterdiği anda fark edip önceden önlem alabilmek.
– Check-up yaptıracak kişiler merkezinin tam donanımlı olması ve deneyimli ayrıca kurumsal olması hususuna dikkat etmeliler.
– Check-up yaptıracak kişi doktoru ile check-up işlemi sonrası değil , check-up işlemi öncesinde görüşmesi gerekmektedir. Aileden gen ile gelen genetik miras , geçirilmiş olan hastalık ile ilgili ve geçmiş sağlık kontrollerinin çercevesi içerisinde sağlığınız için risk analizinin yapılması uygun olacaktır.
– Yapılması gereken işler asıl check-up işleminden sonra başlıyor. Check-up işleminden sonra pozitif bulunan bulgularla ile o konunun uzmanı olan kişiden yardım alınması gerekiyor.
– Check-up yaptıran kişi işlem sonrası yaşam şeklini check-up sonuçları içerisinde yer alan verilere göre belirlemesi gerekmektedir.
Kamupersoneli.net