Personel Alımı

Yargıtay Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvurular Sona Eriyor

Yargıtay Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bir ilan yayımlanmış ve en az lise mezunu kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Yayımlanan ilana başvurular 9 Aralaık 2019 tarihinde başlamıştı ve söz konusu başvurular bugün itibari ile sona erecek. Buna göre adayların bugün mesai saatine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. 

KADRO DAĞILIMI

Yayımlanan ilanda kadro dağılımı ise şöyle belirtildi:

Yargıtay Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvurular Sona Eriyor

BAŞVURU DETAYLARI

Başvuru yapacak olan adaylar (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda başvurularını gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yolu ile yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

ARANAN ŞARTLAR

Ayrıca ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.

b) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

c) Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon) pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 13/12/1984 ve sonrası olanlar müracaat edebilir.)

d) 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

e) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

f) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,

g) Sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmiş olanlar, fesih tarihinden itibaren bir yıldan önce tekrar sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilemezler

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.