Ekonomi

CHP'li Özel'den Erdoğan'ın asgari ücrete jesti açıklaması : Asgari ücreti saray 23 saniyede harcıyor!

Asgari ücret ile çalışanların merakla beklediği karar açıklanması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete jest yapıp yapmayacağı merak edilmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel asgari ücrete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın jestinin işçilere değil işverene yapıldığını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN JESTİ İŞÇİYE DEĞİL SERMAYEYMİŞ!

Ayrıca “Emekçiler asgari ücrette Erdoğan’ın jestini bekliyordu” açıklaması yapan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bu konuda bir jest yapabiliriz” sözlerini hatırlatarak, “Biz bu jesti merakla bekledik. Asgari ücret 2 bin 324 lira olunca bu paranın neresinde Erdoğan’ın jesti var? Acaba 2 bin 320 olacak da 4 lira Erdoğan jest mi yaptı? diye baktık.  Veya 20 lira mı, 24 lira mı bunun jesti? Veya sonundaki 70 kuruş mu bunun jesti? Jestin ne olduğuna bakıyorduk. Kendi maaşını 7 bin lira arttıran Erdoğan’ın emekçinin bütün gün alın teriyle göz nuruyla, çalışan, üreten emekçinin Erdoğan’dan görüp göreceği 304 lira olmuştur. Ama meğerse jest Erdoğan’ın asgari ücrette müjdelediği jest işçiye değil, işvereneymiş. Emekçiye değil sermayeymiş.” dedi.

CHP'li Özel'den Erdoğan'ın asgari ücrete jesti açıklaması : Asgari ücreti saray 23 saniyede harcıyor!

İŞVERENE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN JEST YAPTI

Ayrıca CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Her ne kadar ömründe bir kere kullandığı veto yetkisinde “Ben sermayeden değil halktan yanayım” diye tavır tutundum dese de dün gördük ki Erdoğan’ın tavrı emekten değil sermayeden yanadır. Geçmişte belli bir işçi sayısının üzerindeki fabrikalar için olan işveren desteğini 75 lira olarak bütün işverenler için yaparak bir jest yapmıştır. Yapılan jestin işveren ayağına söyleyeceğimiz bir şey yok ama Erdoğan’ın tavrı emekçiden değil işverenden yana olmuştur bunu görmek lazım. İşçiye, emekçiye herhangi bir jesti yoktur. ” şeklinde konuştu.

CHP'li Özel'den Erdoğan'ın asgari ücrete jesti açıklaması : Asgari ücreti saray 23 saniyede harcıyor!

ASGARİ ÜCRET SARAYDA 23 SANİYEDE BİTİYOR!

Asgari ücretin 2020 yılı için belirlenen tutarının Külliye’de 23 saniyede tüketildiğini belirten Özel, “Şöyle bir istatistiği üzülerek paylaşmak isteriz. Bir asgari ücretle bir işçi ve ailesi bir ay geçiniyor, o asgari ücreti saray 23 saniyede harcıyor. Sarayın Erdoğan’ın deyimiyle Külliye’nin 23 saniyelik masrafı bir asgari ücrete denk gelmiştir. Bir ay otur, barın, ısın, ailenin karnını doyur, çocuklarını okula yolla, bütün hepsi için sana yeten bu para saraya 24 saniye yetmemekte 23 saniyede sarayda tüketilmektedir. Bunu da asgari ücretlerinden vergi kesilen bütün emekçilere hatırlatmak isterim.” ifadelerini kullandı.