Gündem

5 ilde kar yağışından dolayı okullar tatil edildi! Bugün hangi illerde okullar tatil belli oldu

Olumsuz hava şartları Türkiye genelinde etkili olmaya başladı. Meydana gelen kar yağışı ve fırtınalardan dolayı okullar tatildi.

Velilerin ve öğrencilerin merakla araştırdığı hangi illerde okulların tatil olduğu ile ilgili açıklama yapıldı. Eskişehir, Kütahya, Çanakkale, Afyon ve Bilecik’te okulların tatil edildiği aktarıldı.

ESKİŞEHİR’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, 06 Ocak 2020 Pazartesi günü, ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm okul ve kurumlarımızda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumları) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Bu kapsamda, engelli ve hamile kamu personeli de bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır.” denildi.

KÜTAHYA’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kütahya’da ise valilikten yapılan açıklamada, “Bugün(06.01.2020) gece saatlerinde başlayıp kesintisiz olarak devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilimizde; Merkez ilçe, Aslanapa, Şaphane, Gediz ilçelerinde taşıma merkezi okullar; Çavdarhisar ve Hisarcık ilçelerinde tüm eğitim kurumları ile Emet İlçesindeki temel eğitim kurumlarında (Anaokulu, İlkokul, Ortaokul) eğitime bir gün ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

AFYONKARAHİSAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN TATİL AÇIKLAMASI

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İl genelindeki taşımalı eğitim yapan okullara gelemeyen öğrencilerin de izinli sayılacağı öğrenildi.

BİLECİK’TE ÖĞRENCİLERE KAR TATİLİ

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bilecik’in İnhisar ilçesinde taşımalı öğrenciler tam gün, Yenipazar ve Bozüyük ilçelerinde ise taşımalı öğrenciler öğleden sonra tatil edildi” denildi.

ÇANAKKALE’DE FIRTINALAR TATİL GETİRDİ

Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde devam eden fırtına nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Bölgede dünden bu yana etkili olan ve saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına dolayısıyla Gökçeada’daki bazı evlerin çatıları uçtu, kiremitleri yola savruldu.

İSTANBUL, ANKARA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul ve Ankara’da bulunan okullarla ilgili henüz tatil haberi gelmedi.