Gündem

Son Dakika ! Şanlıurfa'da Çatışma: 3 Şehit 3 Yaralı

 Şanlıurfa’da şehirlerarası otobüs terminalinde, bazı kişilere kimlik soran polis ekiplerine, silahla karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 3 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.


Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, şehirlerarası otobüs terminalinde, şüphe üzerine bazı kişileri kimlik sorgusu yapmak için durdurdu. Bunun üzerine yanında ailesi olan bir genç, aranmak istenmeyerek polislere silahla ateş etti. 

Olay yerinde 3 polisi yaralayan zanlı daha sonra bölgeden kaçmaya başladı. Yaklaşık 500 metre ileride ikinci bir polis ekibiyle karşılaşan zanlı, burada 3 polisi daha yaraladı. 

Bölgeye takviye polis ekipleri gönderilirken, zanlı ölü ele geçirildi.

Yaralı polisler Mehmet Ünaldı, Hasan Hüseyin Çalışkan, Sinan Akdemir, Lokman D, Ömer Faruk K. ve Mehmet B, 112 Acil Servis ekiplerince Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralılardan Ünaldı, Akdemir ve Çalışkan kurtarılamadı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülürken, aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda ekip bölgede ve hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

– “Ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan ve tedavi gören bir genç”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, polislerin kaldırıldığı hastaneye gelerek doktorlardan sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Tuna, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olayın derinlemesine araştırıldığını vurgulayan Tuna, “Otogarda arkadaşlarımızın normal arama tarama faaliyeti esnasında karşılarına bir aile geliyor. Annesi, kız kardeşiyle beraber genç bir delikanlı aranmak istemiyor ve o anda emekli uzman çavuş olan babasının silahını habersiz almış, üzerinde onu taşıyan bir şahıs, ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan ve tedavi gören 17 yaşındaki bir genç orada ateş ederek, 3 polisimizi yaralıyor ve daha sonra kaçıyor.” diye konuştu.

Yaralı polislerden 3’ünün hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadığını vurgulayan Tuna, “Maalesef o 3 polisimiz belli aralıklarla şehit oldu, kurtaramadık. 3 yaralı arkadaşımız da tedavi ediliyor. Onlarda sıkıntı yok. Şu anda 3 şehidimiz, 3 yaralımız var saldırgan da ölü olarak ele geçirildi. Üzgünüz terörle alakası olmayan bir hadise. Tabii asayiş olayında 3 değerli arkadaşımızı kaybetmek bizi derinden üzmüştür. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.

Kamupersoneli.net | AA