Gündem

EGM Bekçi alımı 2020 bekleyen kadın adaylar için flaş açıklama! Bakan Soylu duyurdu! "

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde gündeme dair soruları yanıtladı. Vatandaşın son dönemde ilgiyle takip ettiği polis alımdaki yaş değişikliğini açıkladı. Polis alım yaşında değişiklik olmayacağını dile getiren Soylu, çarşı ve mahalle bekçilerinin alım sonuçlarının da bir hafta içinde açıklanacağını belirtti. Polis alımında başvuran Kadın adayların en çok merak ettiği  ise başvuru kriterlerinde onlara da kontenjan olacak mı? sorusu oldu. Kadın bekçi alınmayacağı bilgisini veren Soylu, bundan sonraki polis özel harekat alımlarının içeriden yapılacağını ifade etti. 

Soylu, bu konuda tüm kaymakam ve emniyet müdürlerine, yaklaşık 28 bin ilgili polis memuru ve jandarma görevlilerine eğitim verdiklerini belirterek, “Yaklaşık 250 bin polisimizi ve jandarmamızı önümüzdeki yıl eğiteceğiz. Aynı zamanda genelgemizi hazırladık. Pazartesi veya salı günü Bakanlığımızla ilgili neler yapmamız gerektiğini ortaya koyacağız.” diye konuştu.Soylu, bu sene emniyete psikolog ve sosyolog alımlarına çıkacaklarını anlatarak, “Bizde de polis teşkilatında yılda ortalama 40-50 intihar olayları oluyor. Biz bunları da takip etmekle sorumluyuz. Bu konuda da yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI:

– T.C. Vatandaşı olmak,

– İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

– 18 yaşını tamamlamış olmak,

– Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

– Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

Bir Yorum