Kpss

KPSS Çalışmasında Sosyal Çevrenin Önemi

Bilindiği üzere 17 Mart 2016 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru kılavuzu yayınlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yayınlanan bu başvuru kılavuzu ile Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları başlamış oldu.  
 
Kamu Personeli Seçme Sınavının başvuru kılavuzunun yayınlanması ile adaylar KPSS başvurularını yapmaya başladılar ve 31 Mart 2016 saat 23.59’a kadar adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularını yapabilecekler.  
 
Kamu Personeli Seçme Sınavının en erken oturumu 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. 22 Mayıs 2016 tarihinde sınava girecek olan adaylar şuan içerisinde yoğun bir hazırlık çalışmasına girmiş bulunuyorlar.  
 
Kamu Personeli Seçme Sınavı hazırlık çalışmaları hakkında kamupesoneli.net olarak uzmanlar ile görüşmelerimizde sınava hazırlık yapan adayların sosyal çevreleri ve sosyal etmenleri hazırlıklarını etkilediğini öğrendik.  
 
Kamu Personeli Seçme Sınavına Girecek Adayların Sosyal Çevre Etmenleri  
 
Kamu Personeli Seçme Sınavı için hazırlık yapan adaylar kendilerini sosyal çevrelerinden soyutluyorlar ve kendi dünyalarında yaşamaya başlıyorlar. KPSS çalışma programlarını her zaman kendi yaşantılarına göre ayarlıyorlar kendilerini sosyal yaşantıdan çıkartıyorlar. Bu bağlamda yapılan çalışmanın hiç bir etkisi yok. Uzmanlardan aldığımız bilgilere bakacak olursak kendilerini sosyal hayattan soyutlayan adaylar sınav sonrasında kendilerini boşluğa düşmüş gibi hissediyorlar ve hiç bir işe tutunamayacak hale geliyorlar.  
 
Yapılması gereken olarak adayların çalışma programlarını sosyal çevrelerine göre yapmaları ve günlük yaşantılarında kafa dağıtacak zihin boşaltacak aktiviteler yapmaları gerekiyor. Sosyal anlamada yaşamaları gerekiyor. Bu bağlamda yapılan sınav çalışması hem verimli olacaktır hem de çalışmaların izlenimleri adayları başarıya götürecektir.  
 
Bizler kamupersoneli.net olarak Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz.  
 
Kamupersoneli.net