Gündem

İstanbul Valiliğinden Derbi Açıklaması

İstanbul Valiliğinden Galatasaray – Fenerbahçe takımlarının mücadelesinin ertelendiği haberi geldi. Bunun sebebi ise İstanbul Valiliği tarafından alınan güçlü istihbaratın değerlendirilmesi olarak gösterildi.  
 
Bilindiği üzere 19 Mart 2016 tarihinde yani dün İstanbul İstiklal Caddesi Demirören Alış Veriş Merkezinin yakınında bir intihar saldırısı gerçekleştirildi. İstanbul İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen terör saldırısında bölgede bulunan 6 vatandaşımız hayatını kaybederken 37 vatandaşımız ise yaralandı. 
 
Yaralılar acil kodu ile çevre hastanelere sevk edildiler ve orada tedavilerine başlandı. Yaşanan terör saldırısının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri bölgenin güvenliğini sağlarken sağlık ekipleri yaralıları hastanelere yetiştirmeye çalıştı.  
 
İstanbul Taksim İstiklal Caddesine yaşanan bu patlama akıllara Ankara Kızılay Güven Park’ta yaşanan patlamayı getirdi. Ankara Kızılay Güven Park’ta yaşanan patlamada ise 37 vatandaşımız hayatını kaybederken 125 vatandaşımız yaralandı. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri hala devam ediyor.  
 
Bugün ise Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının süper lig mücadeleleri yapılacaktı. Karşılaşma saat 20.00’da başlayacaktı ancak dün ki patlama ile alakalı olarak alınan güçlü istihbarat sonucunda İstanbul Valiliğinden bir açıklama yapıldı ve derbi karşılaşmasının iptal edildiği ve başka bir tarihe ertelendiği söylendi. 
 
Dün yaşanan patlamadan sonra alarma geçen güvenlik güçleri sıkı bir araştırma ve güvenlik işlerine girdiler. Çevre ilçelerde şehrin her kesiminde araştırmalarını sürdüren güvenlik güçleri ellerine geçen her istihbaratı değerlendiriyorlar ve bu istihbaratlar doğrultusunda hareket ediyorlar. Bu bağlamda alınan güçlü istihbarat ile derbi karşılaşması ileri bir tarihe ertelendi.  
 
Kamupersoneli.net