Personel Alımı

Vakıflar Genel Müdürlüğü İŞKUR aracılığı ile ilkokul, lise, önlisans ve lisans mezunu personel alımı yapacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bugün Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alımı yapılacağını duyurdu. Yapılan duyuruda; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Vakıf Zeytinlikleri İşletme Müdürlüğümüze bağlı fabrika ile ürün/mal satış şubelerinde çalıştırılmak üzere personel alımı yapılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinde yer alan ilana göre başvurular 27 Ocak’ta başlayacak olup 31 Ocak 2020 tarihinde sona erecektir.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

13 Zirai Ürünler Satış Elemanı, 1 Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri, 5 Salamura İşçisi ve 5 Kamyon Şoförü olmak üzere 23 personel alımı yapılmaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3.Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4. Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

5. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

6. Sınavda başarılı olan adayların, çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında ve görevini devamlı olarak yapmasında bir sakınca olmadığına dair durumunu sağlık raporu ile belgelendirmek.

7. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

8. İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek olup 2 ay deneme süresi uygulanacaktır.

9. İlana müracaat edebilmek için Balıkesir ili Edremit ilçesinde ikamet ediyor olmak.

10. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

NOT; Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri İşletme Müdürlüğümüzde göreve başlayacak personellerin ihtiyaç dahilin de İşletme Müdürlüğümüze bağlı İstanbul, Ankara, Bursa veya Antalya illerindeki satış şubelerimizde aynı görevleri yapmak üzere görevlendirmeleri yapılabilecektir.

KADROLARA GÖRE BAŞVURU ŞARTLARI

1 – Zirai Ürünler Satış Elemanı Alımı İçin;

Önlisans ve lisans mezunu olmak.

İlan tarihi itibari ile 40 yaşını geçmemiş olmak.

B sınıfı ehliyete sahip olmak.

Halk eğitim merkezi müdürlüklerinden alınan “Gıda Hijyen Eğitim Belgesi” ne sahip olmak.

Zeytin, Zeytin yağı kontrol yağı ve kalitesini ayırma konusunda, resmi bir eğitim kurumundan “Zeytin Yağı Kalite , Tadım ve Kontrol Belgesi” ne sahip olmak.

Kamu veya özel sektörde en az 1 yıl Zirai Ürünler Satış Elemanı olarak çalıştığına dair SGK hizmet döküm çizelgesi ile ispatlamak.

2 – Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri Alımı İçin;

Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi bölümü mezunu olmak.

İlan tarihi itibari ile 35 yaşını geçmemiş olmak.

Kamu veya özel sektörde en az 1 yıl Zeytin endüstri teknikeri olarak çalıştığına dair SGK hizmet döküm çizelgesi ile ispatlamak.

2018 yılı KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

3 – Salamura İşçisi Alımı İçin;

İlkokul mezunu olmak.

İlan tarihi itibari ile 30 yaşını geçmemiş olmak.

Kamu veya özel sektörde en az 3 yıl Salamura İşçisi olarak çalıştığına dair SGK hizmet döküm çizelgesi ile ispatlamak.

4 – Kamyon Şoförü Alımı İçin;

Lise ve lise dengi meslek lisesi mezunu olmak.

İlan tarihi itibari ile 40 yaşını geçmemiş olmak.

E sınıfı ehliyet ve SRC2, SRC4 belgelerine sahip olmak.

Psikoteknik belgesine sahip olmak.

Kamu veya özel sektörde en az 3 yıl Kamyon Şoförü olarak çalıştığına dair SGK hizmet döküm çizelgesi ile ispatlamak.

Sağlık kurulu raporu ile sağlıklı olduğunu ispatlamak(Sınavı kazanan adaylardan istenecektir.)

KURA İŞLEMLERİ

1- Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş ilanı sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen 4 (Dört) katı kadar asıl aday sözlü sınava tabi tutulacaktır.

2- Kura çekilişi, ilgili noterlikçe belirlenen yöntemle gerçekleştirilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından, açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve yedek adaylar belirlenecektir. Kura İşlemleri noter huzurunda 10.02.2020 tarihinde saat 10.00′ da Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri İşletme Müd. Cennetayağı Mah. İstasyon Cad. No 47 EDREMİT/BALIKESİR adresinde gerçekleşecektir.

3- Kura sonucu sözlü sınava girmeye hak kazananların isim listeleri Vakıflar Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.vgm.gov.tr) ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat bulunulmayacaktır.

SÖZLÜ SINAV DUYURUSU VE BELGE TESLİM İŞLEMLERİ

1-Belirlenen sayının 4 (Dört) katı kadar asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacaktır. Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Vakıflar Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.vgm.gov.tr) ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

2- Sözlü sınav tarihi 12.02.2020 tarih 14:00 te , yeri Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri İşletme Müd. Cennetayağı Mah. İstasyon Cad. No 47 EDREMİT/BALIKESİR

3-Sınava girecek adayların teslim etmeleri gereken belgeler ve belge teslimi 11.02.2020 tarihi 08:30-17:30 saatleri arasında Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri İşletme Müd. Cennetayağı Mah. İstasyon Cad. No 47 EDREMİT/BALIKESİR yapılacaktır. Ayrıca yazılı vb. tebligatta bulunulmayacaktır

4- Sınav öncesi yapılacak belge tesliminde şartları taşımadığı anlaşılan adaylar ile eksik belge veren ve belge vermeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

Diğer tüm detayları öğrenmek ve hemen İŞKUR üzerinden online başvuru yapmak için burayı tıklayınız ve ardından, açılan sayfa üzerinde yer alan ”işyeri ünvanı kısmına ”AYVALIK VAKIF ZEYTİNLİKERİ İŞLETME MÜD” yazdıktan sonra ara butonuna basınız. Daha sonra hangi kadroya başvuru yapmak istiyorsanız o ilanın üzerini tıklayarak online başvurunuzu yapınızı.