Ekonomi

Trafik Sigortasında İndirim Olacak Mı?

Geçtiğimiz seneye oranla son 1 sene içerisinde %142 artış göstererek arç sahibi vatandaşlar için korkulu rüya haline gelmeye başlayan trafik sigortasında indirim için sigorta şirketlerinin şart olarak sunduğu 2 madde yasalaşma yolunda. Fakat yine Sigorta şirketleri tarafından sunulan 2 maddeyi Hazine Müsteşarlığı hukuken uygunsuz bulduğu için torba yasa kapsamına almakdı.  Daha önce sigortacılar tarafından “4 madde’de geçerse sigorta fiyatları %20 düşer” dedikleri olayın gerçekleşmesi de hayal gibi görünüyor.

Trafik Sigortasında İndirim Mümkün Fakat istenilen Seviyeye İnmeyecek

Bu 4 maddeye gelince neler olduğunu bir irdeleyim. Sigortacıların yasalaşması için sunduğu 2 madde şu şekildeydi.Birincisi sürücüler için de sigorta şirketlerinin tazminat ödemesi, Ayrıca bilindiği gibi 2011 senesinde Yargıtay tarafından verilen kararla kusurlu olan sürücü de 3. bir şahıs olarak sayılarak onların ailelerine ve kendilerine tazminat ödemesi alınmıştı ve binlerce dosya sigorta şirketlerinin masasına gelmişti. Diğer bir madde ise şahıs trafik kazası sonucu hayatını kaybederse yakınlarına ödenecek ve ya trafik kazası sonucu sakat kalırsa kendisine ödenecek “bedeni tazminat” isimli tazminatın hesaplanmasında bir standart oluşturulması.

Hazine’nin hali hazırda şahısın yaşı, mesleği, geride bıraktığı bakıma ihtiyacı olan insanlar göz önüne alarak hazırladığı bir yaşlam tablosu bulunuyor. Sigorta şirketleri “bedeni tazminat” ödemelerinin bu tablo incelenerek ödenmesini talep ediyor.Ancak bilindiği üzere avukatlar mahkemelerde bu tabloyu değil bilirkişiler tarafından hazırlanan tazminat bedelini talep ediyor. Hal böyle olunca belirsizlik kaçınılmaz oluyor.

Kamupersoneli.net