Gündem

Manisa ve Malatya Valiliği'nden ortak karar! Yarıyıl tatili ne kadar uzatıldı?

Manisa ve Malatya Valiliklerinden ard arda gelen son dakika kararına göre, yaşanan depremler sonrası Manisa ve Malatya’da okulların yarıyıl tatili uzatıldı. 9 ilçede daha yarıyıl tatilinin uzamasına karar verildi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Elazığ için yarı yıl tatilinin uzatması üzerine Manisa ve Malatya’da da okulların yarıyıl tatilinin uzatılmasına karar verildi. Peki okullar hangi tarihte açılacak? Yarıyıl tatili ne kadar uzatıldı? 

Yarıyıl tatili ne kadar uzatıldı? Hangi ilçedeki okullar tatil? 

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ”24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ-Sivrice merkezli deprem nedeniyle ilimize bağlı, Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçeleri ile birlikte Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liselerde 10 Şubat 2020 tarihine kadar eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir” dedi.

Bu açıklamayla birlikte, Malatya genelinde, ana okulu, ilk, orta ve liselerin tamamında ilk yarı tatili 10 Şubat’a kadar uzatılmış oldu.