Gündem

Meral Akşener yapılan son anket sonuçlarını açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim tartışmalarının alevlendiği şu günlerde, 3 farklı şirket tarafından yapılan son anket sonuçlarını açıkladı! Yapılan anketlere göre vatandaşın başkanlık sistemine nasıl baktığını anlatan Akşener, Türkiye’de ki büyük çoğunluğun başta ekonomik sebeplerden dolayı karşı olduklarını açıkladı.

3 Farklı anket şirketinin sonuçlarını açıklayan Akşener, parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini düşünen vatandaşların oranının yüzde 64’e kadar yükseldiğini söyledi Akşener, başkanlık sisteminin devamını savunanların ise yüzde 35’te kaldığına dikkat çekti. Akşener konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Eğer kutuplaşma meselesini çözemezsek asıl beka meselesi o zaman başlayacak. Biz milletimizi dinlemeye devam edeceğiz. Bu ay, çeşitli firmalardan gelen anketlere göre, birinde yüzde 54, binde yüzde 64, birinde yüzde 63 oranında parlamenter sistem talebi var. Başkanlık sistemini savunanların oranı sadece yüzde 35.” Dedi. Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü;

“ŞAKA GİBİ BİR ÜLKE…”

“Bir başka şey yapıyoruz şu anda: Türkiye’de insanlar dini inançları, mezhepleri etnik kökenleri üzerinden politika aracı oldu. Biz politikaya başladığımızda seçmen velinimetti. Özellikle ANAP-DYP rekabeti açısından söylüyorum. Seçmen, baktı ki vaatler yerine getirilmiyor o zaman ANAP’a oy veriyorum derdi.

2002’den sonra asgari müştereklerin ortadan kaldırılmasına yönelik pis bir siyasi dille insanların korkutulduğu bir siyasi atmosferde geçti. İnsanlar arasındaki iletişim azaldı, insanlar arasında duvarlar oluştu. Biz bunu reddederek yola çıktı. Verilerin ışığında bir şey fark ettik. İktidar partisi canı istiyor, hakaret ediyor. Vatandaşın gerçek gündemiyle alakası olmayan özellikle sayın Kılıçdaorğlu’nun cevap vermesine neden olan siyasi bir atmosfer… Sayın Erdoğan Saray’a çıkığı andan itibaren vatandaşından koptu. Bir futbolcu, aldığı cezayı Sayın Erdoğan’ın aldırdığını düşündü. Şaka gibi bir ülke…”