Gündem

THY'den bilet işlemlerinde yeni karar: Bilet fiyatı aynı kalacak! İşlem nasıl yapılacak?

THY’den uçak bileti işlemlerinde kullanılmak üzere yeni bir karar alındı. Türk Hava Yolları(THY) bilet satın alımları işlemleri sırasında özellikle seyahat programı belli olmayan yolcular için “fiyatı koru” uygulaması başlattı. Fiyat koruması yapan THY yolcusunun, bilet fiyatı belirli süre boyunca aynı kalacak. THY, yolcularının biletleme yaptığında da koruma ile uygun fiyat ile uçabileceği bilgisini paylaştı. THY’nin  Miles&Smiles Classic Plus, Elite, Elite Plus üyeleri ise uçuşa kalan süreye ve üyelik statülerine bağlı olarak belirlenen süreler boyunca bu hizmetten tamamen ücretsiz olarak faydalanabilecek.

STANDART BİLET KORUMA İŞLEMİ

THY’nin “fiyatı koru” uygulamasında standart korumada yolcu uçuşuna kalan süreye bağlı olarak belirli bir tutar karşılığında fiyatı sabitleyebiliyor. Biletleme durumunda ise ödediği tutar iade edilecek.

İŞLEM NASIL YAPILACAK?

Uçak bileti satın alma işlemine başlayın. Uçuş seçiminizi yaptıktan sonra “Fiyatı koru” butonunu işaretleyin. Yolcu bilgilerini doldurun ve fiyat koruma paketlerinden birini seçin. Kredi kartı bilgilerinizi girin ve hizmet bedelini ödeyin. Fiyat koruma işleminiz tamamlanınca uçak bileti fiyatınız opsiyon süresi boyunca aynı kalacak. Fiyat koruma yaptığınız bileti satın almak için kişisel hesabınızdan “Rezervasyonlarım” bölümüne girin ve işleminizi tamamlayın. Fiyat koruma paketinizdeki opsiyon süresi dolmadan biletleme işlemlerinizi tamamlamanız gerektiğini unutmayın.