Ekonomi

Bankada parası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Paranız devletin hesabına geçecek!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada milyonlarca kişiye uyarı yapıldı

TMSF’DEN BANKADA HESABI OLANLARA FLAŞ UYARI

10 yıl işlem görmeyen mevduat hesapları TMSF’ye devredileceğini duyuran kurum, “Bankacılık Kanunu’nun 62’nci maddesi gereğince; bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak on yıl içinde işlem görmeyen hesaplar zamanaşımına tabiidir.” denildi.

Ayrıca yapılan açıklamada, “Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Şubat ayı başından itibaren bankaların, TMSF, Türkiye Bankalar Birliği   ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği  internet sitelerinde Mayıs ayının sonuna kadar yayınlanacak.” ifadeleri kullanıldı.

TMSF BANKA HESAPLARI AÇIKLAMASI

TMSF’den yapılan açıklama şöyle:

Bu kapsamda, 2009 yılından itibaren hareket görmeyen zamanaşımına uğramış olan hesaplara ilişkin olarak yayınlanan listelerde ismi bulunan hesap/hak sahiplerinin, Haziran ayının 15’ine kadar işlem yapmaları gerekiyor. Vatandaşların Banka Şubeleri veya Genel Müdürlüklerine başvurmamaları durumunda yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Hesap sahiplerinin zaman aşımını sorgulamak için e-devlet veya TMSF’nin Web sitesinden veya https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/ linginden sorgulama yapabilirler.

Bankada parası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Paranız devletin hesabına geçecek!

TMSF BANKA HESAPLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından belirtilen adrese adınız ve soyadınız ile arama yaptığınız takdirde adınıza hesap olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.

Bankada parası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Paranız devletin hesabına geçecek!

TMSF 10 YIL İŞLEM GÖRMEMİŞ HESAP SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ