Gündem

İşkence ile öldürülen Suriyeli çocuğun ailesinin daha önceden CİMER’e şikâyet edildiği ortaya çıktı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde dün gece Suriye uyruklu 9 yaşında ki bir çocuğun evinde ölü bulunması ile başlatılan soruşturma genişletildi. Banyoda ölü bulunan Suriyeli çocuğun üzerinde darp izlerine rastlanınca ölen çocuğun ailesi gözaltına alındı. Daha önceden de komşuları tarafından, ailenin çocuklarına işkence ettiği bilgisi CİMER yolu ile şikayete tabi tutulmuş ama bununla ilgili bir soruşturma başlatılmamıştı.

Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ve Çocuk Bürosu’nun mahalleli ve görgü şahitlerinin ifadesi ve savcılık talimatıyla küçük çocuğun babası Yahya H.(40) ve üvey annesi Emine H.(44) ile iki kardeşinin gözaltına almasının ardından, şok edici detaylar çıkmaya başladı.

ABLA DA İŞKENCE MAĞDURU

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada; çocuk yaşta işkence ile hayatını kaybeden Muhammed H.’nin ablası Hamide H.’nin de işkence mağduru olduğu ve özellikle vücudunun sırt kısımlarında yanıklar bulunduğunu tespit edildi. Abla Hamide H. de Bursa Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

KOMŞULAR CİMER’E ŞİKAYET ETMİŞ

Ailenin ekonomik durumunun iyi olduğunu ifade eden vatandaşlar, CİMER’e yazdıkları 22 Temmuz 2019 tarihli şikayette, üvey annenin kendisinden olmayan çocuklara işkence yaptığını, dilendirdiğini, kaymakamlıktan aldığı yardımları çarçur ettiğini ihbar etmişlerdi.

Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor…