Ekonomi

Emeklilere en az 600 TL promosyon ücreti verilecek!

Milyonlarca emeklinin gözü, bankalar tarafından verilen promosyon ücretlerine çevrilmiş durumda. İlk olarak 2017’de promosyon ücreti alan emekliler, maaş aldıkları bankalarla her 3 yılda bir yenilen promosyon anlaşması ile şimdi ne kadar ücret alacaklarını merak ediyor. Bu sebeple emekli maaşı alanlar, bankalarla promosyon pazarlığı yapacak olan SGK’nın açıklamalarına odaklanmış durumda.

Önümüzde ki günlerde SGK’nın bankalarla yapacağı toplantıda taban promosyon tutarı belirlenecek. Daha önce bankalarla yapılan promosyon anlaşmasına göre 3 yıl süreli promosyon miktarı şu şekilde belirlenmişti;

2020’DE NE KADAR PROMOSYON ÜCRETİ ALINACAK?

İlk promosyon anlaşmasında, bin lira aylık alanlara 300, bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira olarak belirlenmişti. Ama şimdi 2020 yılı için yapılacak yeni promosyon anlaşması ile emeklilere en az 600 TL promosyon ücreti ödenmesi bekleniyor.

SGK-Bankalar promosyon anlaşma toplantısı önümüzdeki günlerde yapılacak. Anlaşma sonrasında bankalar, ilk iki hafta içerisinde kendisinden emekli maaşı alanlara, belirlenen promosyon ücretlerini hesaplara yatıracak. 

ANLAŞMA NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

Bu alınacak 600 TL promosyon ücreti 2022 yılına kadar geçerli olacak ve emekliler 3’üncü promosyon ücretini 2023 yılında alacaklar…

Emeklilere 3 aylık fark ödemeleri yüzde 6,5 zamla birlikte yatacak! Haberi görüntülemek için BURAYI TIKLAYINIZ