Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği’nden emeklilere kötü haber!

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş, 2020 yılı banka maaş promosyonunun ne kadar olacağını, maaş tutarlarına göre bankaların ne kadar promosyon ücreti vereceğini merak ediyorlardı. Türkiye Bankalar Birliği’nden konu ile ilgili bugün emeklilere kötü haber geldi. TBB, emekli maaş promosyonu hakkında hiçbir kamu kurum ve kuruluşuyla çalışma yapmadıklarını belirtti.

İlgili bakanlıkla Türkiye Bankalar Birliği arasında emekli maaş promosyonu görüşmeleri yapıldığı iddiası yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtilirken, her 3 yılda bir verilen emekli maaşı banka promosyon ücreti belirleme çalışması olmadığı bildirildi.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU GÖRÜŞMELERİ

SGK’nın bu ay içinde 13 milyon emekli için önemli adım attığı ve Bankalar Birliği ile promosyon için masaya oturacağı iddia edildi.

Türkiye Bankalar Birliği’nden emeklilere kötü haber!

Emekli promosyonu haberlerinin ardından büyük bir umut yaşayan emeklilere kötü haber Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) geldi. TBB’nin açıklaması şöyle: “Emeklilere ödenecek promosyon rakamının belirlenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların Türkiye Bankalar Birliği ile görüşmeler yaptığına ilişkin basın kuruşlarınca haberler yapıldığı görülmektedir.

RAKAM TATMİN ETMELİ

Türkiye Bankalar Birliği´nin bu konuda herhangi bir çalışması veya görüşmesi bulunmamaktadır.” Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Elektrik, doğalgaz ve su faturaları ile ulaşım ve diğer harcamalardaki artışlar emeklilerimizi zorluyor. Bankaların da bu gerçeği görüp emeklilere tatmin edici bir miktarda katkı vermesi gerekiyor.

Türkiye Bankalar Birliği’nden emeklilere kötü haber!

Emeklilerimizin beklentisi günün koşullarına uygun, dişe dokunur bir rakamın belirlenmesi.”

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU

İlk promosyon anlaşmasında tüm emeklilere bin lira aylık alanlara 300, bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira olarak belirlenmişti. Daha sonra çıkan iddialarda, SGK’nın Bankalar Birliği ile anlaşma aşamasında olduğu ve tüm emeklilere en az 600 TL promosyon ücreti verileceği iddia edilmişti. Bu haberlerle sevinen 13 milyon emekli, TBB’nin bu açıklamasından sonra ümitleri tekrar suya düştü.