Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün katıldığı Teknopark açılışında ekonomiye yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların, birçok ekonomistlerin aksine ‘’ekonomiye güven artıyor’’ dedi. Erdoğan hangi kurumun verileri ile bunları söyledi bilinmez ama, eğer bir ülkeye güven varsa yatırım talepleri de var demektir. Ama tam aksine, bir çok yabancı yatırım bile Türkiye’den ya olan yatırımlarını çekiyor ya da yatırım düşüncesi varsa vazgeçiyor. Bunların bir örneği ise Volkswagen… Geçtiğimiz yıl, Türkiye’ye kuracakları fabrikadan vazgeçmişlerdi. HCBS bankası örneğin.. Türkiye’den çekileceklerini açıkladı…

EKONOMİ BU KADAR İYİYSE SORMAK LAZIM

Erdoğan Türkiye’de üretim rekorları kırılıyor dedi.. Üretim rekorları kırılan bir ülkede işsizlik olur mu hiç diye soracak olursanız ben örnek olarak Almanya, İsveç ve daha birçok gelişmiş, cari fazla veren, emeklisine dünya turu attıran ülkeleri sayabilirim. Erdoğan’ın üretim rekoru kırıyor dediği ülke eğer Türkiye ise o zaman neden 8 milyona işsiz var bu ülkede diye sormak lazım.. Asgari ücret, emekli maaşları neden açlık sınırının altında diye sormak lazım. Neden bu ülke, diğer gelişmiş ülkeler gibi cari açık vermiyor o zaman diye sormak lazım. Her şeyden öte, ekonomimiz bu kadar çok iyiyse neden insanlar kendilerini ekonomi sıkıntıları gerekçe göstererek intihar ediyor diye sormak lazım. En önemlisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi diye sormak lazım…

EKONOMİYE OLAN GÜVENLERİNİ İNTİHAR EDEREK Mİ GÖSTERDİLER?

Tarih 07 Şubat 2020: Hatay Valiliği önüne gelen bir kişi “Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?” diyerek kendini yaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Tarih 15 Nisan 2015: Malatya’da bir kişi, engelli maaşının kesildiğini öne sürerek valilik önünde kendisini ateşe verdi. Bu kişiyle konuşan Vali Süleyman Kamçı, kendisine yardım yapılacağını belirterek, “Bir daha kendini yakmayacağına söz veriyor musun?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Tarih 13 Ocak 2018: Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde kendisini ateşe vererek yakan Sıtkı Aydın isimli inşaat işçisinin geçirdiği iş kazası sonucu 5 yıldır işsiz olduğu ve geçim sıkıntısı nedeniyle ruhsal bunalıma girdiği ortaya çıktı. Aydın asıl amacının kendisini yakmak olmadığını, sesini duyurmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini de anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Amacının kendisini yakmak olmadığını, darbeye karşı sokağa çıktığını ve daha önce Erdoğan’a oy verdiğini söyleyen işçi, daha önce kimsenin sesini duymadığını ve kendisini dinlemediğini anlattı.

Tarih 07 Kasım 2019: İstanbul’un Fatih ilçesinde, kapısına ‘Dikkat siyanür var’ yazılı not astıkları evlerinde ölü bulunan dört kardeşe yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanürden dolayı zehirlendikleri ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Deniz, evlerinde ölü bulunan kardeşlerden Oya Yetişkin’in kendisinden veresiye ile alışveriş yaptığını, genellikle ayın başında borçlarını ödediklerini, ancak birkaç aydır ödeme yapamadıklarını belirtti.

“Her gün 6-7 tane ekmek alıyorlardı. Bazen 10 tane aldıkları bile oluyordu. 2.260 lira veresiye borçları vardı” dedi.

“Cuma günü bana borcunu ödeyecekti, ödeyemedi, dedi ki ‘Maaşıma haciz koymuşlar.’ Pazartesi günü alışveriş yaptığında ertesi gün bana para vereceğini söyledi. Gelen giden olmayınca biz de merak ettik, telefonu açmayınca şüphelendik, çıktık baktık, sonra da polisi aradık” diye konuştu.

Dairenin kapısı da elektriği de mühürlendi

Komşuların birbirini çok yakından tanımadığı, bazı dairelerin ofis olarak da kullanıldığı anlaşılan binanın birinci katında dört kardeşin yaşadığı dairenin kapısı olay yeri inceleme ekiplerinin ayrılmasının ardından mühürlendi.

Tarih 16 Şubat 2020: Çankaya’nın ekonomik sıkıntılarından dolayı intihar ettiğini iddia eden Konya Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Şen, “Nakliyeci arkadaşımızın bankalara ve çevresine borcu bulunuyordu. Ayrıca eşi ile de araları bozuktu. Borcundan ve ailevi sıkıntılarından dolayı intihar ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Çankaya’nın ekonomik sıkıntılarından dolayı intihar ettiğini iddia eden Konya Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Şen, “Nakliyeci arkadaşımızın bankalara ve çevresine borcu bulunuyordu. Ayrıca eşi ile de araları bozuktu. Borcundan ve ailevi sıkıntılarından dolayı intihar ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Tarih 17 Şubat 2020: Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’nın (Bağımsız Maden-İş) öncülüğünde yıllardır ödenmeyen tazminatları için mücadele eden Soma maden işçileri, dün kendilerine verilen sözlerin tutulması talebiyle eylemdeydi. “Verilen sözleri tutun! Yasal düzenlemeler hemen yapılsın” pankartıyla Soma Kaymakamlık Meydanı’ndan Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) yürüyen işçiler, “Tek kuruşumuzu patronların cebinde bırakmayacağız” dedi. Yürüyüşe çok sayıda maden işçisinin yanı sıra, işçi yakınları ve yurttaşlar da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Tarih 16 Şubat 2020: İstanbul’un Asya Yakası’ndaki Sultanbeyli ilçesinde yıllardır beklenen tapu ve tebligatların dağıtılması vatandaşları memnun etmesi beklenirken, rayiç bedelinin yüksek olması ortalığı karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye güven artıyor derken ne demek istedi?

Fahiş fiyatlara tepki gösteren vatandaşlar cuma namazı çıkışında bir araya gelerek durumu protesto etmek istedi.

BAŞKAN KESKİN’İN İSTİFASINI İSTEDİLER

Sultanbeyli Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlar burada bir basın açıklaması düzenledi. Onlarca vatandaşın bir araya geldiği protestoda belediye binasının önüne gidilerek AK Partili belediye başkanıyla konu hakkında görüşülmek istendi.

Vatandaşlara Başkan Hüseyin Keskin’in makamında olmadığı söylendi. Bunun üzerine vatandaşlar “Başkan istifa” sloganları attı.

Bir vatandaş ise “Dinimizi, imanımızı sömürerek iktidara geldiler. Şimdi de çalmaya doymuyorlar.” İfadelerini kullandı. Belediye önündeki eyleme katılan bir başka vatandaş ise Sultanbeyli Belediye Başakanı’nın çıkıp açıklama yapması gerektiğini belirtti.