Ekonomi

Üç banka hakkında resmi açıklama yapıldı: O ücret alınmayacak!

Banka müşterilerin en fazla sıkıntı çektikleri sorunların başında kendi bankalarına ait ATM’lerin yeterli sayıda olmaması geliyor. Bulundukları lokasyon kendi bankalarına ait olan ATM ve bankamatik bulunmayan banka müşterileri diğer banka atmlerinden yaptıkları işlemler için ücret ödeme zorunda kalıyor.

3 BANKA O ÜCRETLERİ ALMAYACAK

Denizbank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ve QNB Finansbank A.Ş. arasında yapılan anlaşmaya göre üç bankanın müşterilerinden bu ek ücretler alınmaması kararı verilniş ve geçtiğimiz yıl uygulanmaıştı.

Rekabet Kurulu, Denizbank, TEB ve QNB Finansbank arasındaki ATM Paylaşım Platformu Protokolü konusunda kararını verdi. Karar, Rekabet Kurulu’nun internet sayfasında yayımlandı.

REKABET KURULU RESMİ KARAR YAYIMLADI

Yayımlanan kararda , “Denizbank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ve QNB Finansbank A.Ş. arasında, sahip oldukları ATM’lerin müşterilerinin ortak kullanımına açılmasına yönelik olarak imzalanan ATM Paylaşım Platformu Protokolü’ne 4054 sayılı Kanun’un 5. maddesinde yer alan koşulların tamamını karşılaması nedeniyle, süresiz bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.” denildi.

Üç banka hakkında resmi açıklama yapıldı: O ücret alınmayacak!

Bankalar tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

DenizBank, QNB Finansbank ve TEB güçlerini Tek ATM Platformunda birleştirdi. Artık siz de QNB Finansbank ve TEB ATM’lerinden DenizBank kartınızla ayda 3 defa ücretsiz işlem yapabilirsiniz.

QNB Finansbank ve TEB ATM’lerinden her ay ücretsiz olarak yapabileceğiniz işlemler:

Üç banka hakkında resmi açıklama yapıldı: O ücret alınmayacak!<

Nelere dikkat etmelisiniz?

  • Ay boyunca QNB Finansbank ve/veya TEB ATM’lerinden yapacağınız 4. ve sonrasındaki para çekme, para yatırma ve kredi kartı borcu ödeme işlemleriniz için masraf-komisyon listemizdeki güncel işlem ücretleri tahsil edilecektir.
  • QNB Finansbank ve TEB ATM’lerinden yapılan kredi kartı nakit avans kullanımlarında masraf-komisyon listemizdeki güncel işlem ücretleri tahsil edilecektir.
  • Ücretsiz işlem hakkı sadece yurt içi ATM’lerden yapılan işlemler için geçerlidir, yurt dışı ATM’lerinden yapılan işlemlerde masraf-komisyon listemizdeki güncel işlem ücretleri tahsil edilecektir.
  • DenizBank, QNB Finansbank ve TEB uygulama koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.