Gündem

Son dakika İran'da 5 kişi korona virüsünden öldü! O ilde önlemler alınmaya başlandı

Dünyaya Çin’in Wuham kentinden yayılarak son olarak İran’da görülen korona virüsünden dolayı 5 kişi hayatıı kaybetti.

Türkiye’nin sınır komşusu İran’da ölenlerin sayısı 5’e yükselmesinin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip Van’da da alarm verilerek önlem alınmaya başlandı.

ACİL OLARAK TOPLANTI YAPILMIŞTI

Dün ‘acil’ olarak Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda öncelikle Türkiye- İran sınırında bulunan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’na termal kamera montajı yapılması, sağlık odası kurulması ve yabancılarla irtibat halinde olan personelin koruyucu maske ile ekipman kullanması kararı alındı. Ayrıca geri gönderme merkezindeki ön kabul birimine termal kamera kurulması kararı alınan toplantıda, gümrük kapısında görevli personele koronavirüs hakkında eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Toplantının ardından yaptığı açıklamada Vali Bilmez, kentte gerekli önlemlerin alındığını, şüpheli vakaların, tecrit amaçlı sınır kapısında özel oluşturulacak sağlık odasına alınacağını, tahsil edilecek özel ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edileceğini söyledi. Sınır kapısından giren turistlerin uzaktan ateşini ölçmek için gerekli cihazlar da Ankara’dan talep edildi. Tatil günlerinde Van’ı tercih eden İranlıların yaklaşan Nevruz Bayramı’nda Van’a  gelmesi bekleniyor.

İRANLILARIN MASKE TAKMASI DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye İran sınır kapısındaki giriş- çıkışlarda kısıtlamaya gidilmezken hem İran hem de Türkiye tarafından geçişler devam ederken görevli personelin maske ve eldiven takmaya başladığı görüldü. Ayrıca sınır kapısından geçen bazı turistlerin de maske takması dikkat çekti. Kapıdan giriş yapan İranlılar, “Virüs kontrol altında tutuluyor. Herkes hijyen konusuna dikkat ediyor. Maskeyle dolaşmaya çalışıyoruz. İran’da havaalanlarında, sınırlarda önlemler alınıyor” dedi.