Gündem

ABD 10 Bin Suriyeli'yi Kabul Edecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yıl sonuna kadar 10 bin Suriyeli mülteciyi ülkeye kabul etme hedefini gerçekleştireceklerini söyledi.


Kerry, Dışişleri Bakanlığı’nda bir hafta gecikmeli yapılan Ramazan Bayramı programındaki konuşmasına “Selamun aleykum” diyerek başladı.

Ramazan Bayramı’nın mübarek olmasını dileyen Kerry, Suriye’deki insanlık dramına değindi.

Suriye’de bulunan sivillere ve diğer ülkelerdeki Suriyeli mültecilere yardımlarının süreceğini anlatan Kerry, “Daha önce belirlediğimiz 10 bin Suriyeli mülteci kabul etme hedefini gerçekleştireceğiz. ABD, eğitim, sağlık ve gıda ihtiyaçları için 439 milyon dolar bağışlayacak.” diye konuştu.

İstanbul, Dakka ve Medine’de düzenlenen terör saldırılarından dolayı bu sene Ramazan Bayramı’nın buruk kutlandığını dile getiren Kerry, teröre karşı ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Kerry, terörü lanetlemek ve masum insanlara yönelik saldırıları kınamak için hep birlikte omuz omuza durduklarını söyleyerek, “Adalete ve diğer insanlara, ‘kendine davranılmasını istediğin gibi davranma sorumluluğu’ hepimizin üzerindedir. Ülkemiz, adalet ve saygı gibi en basit insani değerler üzerine kurulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Programa, Washington’da bulunan çok sayıda yerli ve yabancı diplomatın yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Amerikalı siyasetçiler katıldı.

ABD Başkanı Barack Obama, bu yıl 10 bin Suriyeli mülteci kabul edeceklerini açıklamıştı. Obama’nın bu planı ülkede özellikle Cumhuriyetçiler tarafından yoğun bir şekilde eleştirildi. ABD henüz bin civarında Suriyeli mülteci kabul etti.

AA
Kamupersoneli.net