Ekonomi

İş Bankası duyurdu: Emekli maaşı alan ve alacak olanlara verilecek emekli maaşı promosyon detayları belli oldu

Emekli maaşı alan ve alacak olanlar 2020 yılında ne kadar emekli maaşı promosyon alacağı merak konusu oldu.

2020 yılı emekli maaşı promosyon detayları Türkiye İş Bankası resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Emekli maaşı alanların sürekli araştırdığı Emekli Maaşımı İş Bankası’ndan Nasıl Alırım? Emekli Maaşımı İş Bankası’na Nasıl Taşırım? Emekli Maaşı Promosyon Ödeme Tutarları Nelerdir? Emekli maaşını İş Bankası’ndan alan kişilere sunulacak ayrıcalıklar nelerdir? soruları da yapılan açıklamayla cevap bulmuş oldu.

İş Bankası duyurdu: Emekli maaşı alan ve alacak olanlara verilecek emekli maaşı promosyon detayları belli oldu

​İŞ Bankası tarafından yapılan emekli maaşı promosyon açıklaması şöyle:

SGK emeklileri, emeklilik döneminde bankacılık işlemlerini kolay ve hızlı gerçekleştirmenin rahatlığını İş Bankası ayrıcalıkları ile yaşıyor.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 450 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlar, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor. Yurt genelinde sayısı 1.300’e yakın şube ve 6.500’ü aşkın Bankamatik aracılığı ile emekli maaşına kolayca ulaşmak isteyen tüm emeklilerimiz, en yakın İş Bankası şubesinden, İnternet Şubesi’nden ya da İşCep’ten emekli maaşlarını kolayca taşıyabiliyor.​

İş Bankası duyurdu: Emekli maaşı alan ve alacak olanlara verilecek emekli maaşı promosyon detayları belli oldu

EMEKLİ MAAŞIMI İŞ BANKASI’NDAN NASIL ALIRIM?

Yeni emekli olacaklar; SSK veya Bağkur’dan emekli olacaklar ise SGK İl Müdürlüklerine şahsen başvurarak İş Bankası’nı tercih edebiliyor.
Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar ise, çalışmakta oldukları kuruma verecekleri dilekçede maaş ödemelerine aracılık edecek banka olarak İş Bankası’nı seçebiliyor.
Bu işlemlerin ardından yapılması gereken, yalnızca İşCep, İnternet Şubesi veya İş Bankası şubeleri aracılığıyla emekli maaşını İş Bankası’ndan almak istediği hesabı belirlemek için talimat vermek ve promosyon başvurusunda bulunmak.*

(*) Yeni emekli olan kişiler ilk maaş, ikramiye ve diğer ödemeler adı altında İş Bankası’na gönderilen ödemelerini almak üzere öncelikle Şubelerimize müracaat etmesi gerekmektedir.

İş Bankası duyurdu: Emekli maaşı alan ve alacak olanlara verilecek emekli maaşı promosyon detayları belli oldu

EMEKLİ MAAŞIMI İŞ BANKASI’NA NASIL TAŞIRIM?

Emekli maaşını farklı bir bankadan yada PTT aracılığı ile alan ve maaşında hiçbir bloke bulunmayan kişiler, İşCep, İnternet Şubesi veya İş Bankasıı şubeleri aracılığı ile emekli maaşlarını İş Bankası’na taşıyabilir ve promosyon başvurusunda bulunabilirler.

İşCep ve İnternet Şubesi maaş taşıma ve promosyon başvurusu için takip edebileceğiniz adımlar aşağıdaki gibidir:

İşCep > Başvurular > Emekli Maaş İşlemleri > Maaş Taşıma ve Talimat Verme
İşCep > Başvurular > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Başvurusu

İnternet Şubesi > Başvuru – Ürünler > Emekli Maaş İşlemleri > Maaş Taşıma ve Talimat Verme
İnternet Şubesi > Başvuru – Ürünler > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Başvurusu

Ayrıca şubeye gelmeden, e-Devlet’ten banka değişikliği işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet’e İnternet Şubesi ve İşCep aracılığıyla herhangi bir şifreye gerek duymadan giriş yapabilirsiniz. Maaş taşıma işleminiz ardından İşCep, İnternet Şubesi ve İş Bankası şubeleri aracılığı ile talimatlarınızı hızlıca verebilirsiniz.

İş Bankası duyurdu: Emekli maaşı alan ve alacak olanlara verilecek emekli maaşı promosyon detayları belli oldu

EMEKLİ MAAŞI PROMOSYON ÖDEME TUTARLARI NELERDİR?

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma doğrultusunda ilk maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklilerine (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) ,

3 yıl süre ile emekli maaşlarını İş Bankası aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri halinde
İş Bankası hesaplarına yapılacak ilk maaş ödemesinin* ardından promosyon ödemesi yapılacaktır.

Promosyon tutarı, ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının 1 aya karşılık gelen tutarı (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) üzerinden hesaplanır ve 3 yıllığına peşin olarak;

1.000 TL’den düşük (1.000 TL hariç) maaşlar için 300 TL,
1.000 – 2.000 TL arası (2.000 TL hariç) maaşlar için 375 TL,
2.000 TL ve üzerinde maaşlar için 450 TL ödeme yapılır.**

(*) Emekli maaşı almakta olan kişilerin promosyon ödemeleri başvurularından itibaren 3 iş günü içerisinde, yeni maaş alacak kişilerin ödemeleri ise ilk maaş ödemesini takiben 3 işgünü içerisinde gerçekleştirilmektedir.

(**) Promosyon ödemeleri 1 Mart 2017 tarihinden itibaren başlamıştır. İş Bankası nezdinde açık takip süreci devam edenlerin promosyon başvuruları, söz konusu borçlarının tamamen tahsil edilmesinin ardından ayrıca değerlendirilecektir.

Taahhüt süresi içinde herhangi bir nedenle SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi, gelir/aylığının farklı kuruma taşınması durumunda, İş Bankası’nın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın kalan taahhüt süresi dikkate alınarak kıstelyevm usulü ile ödenen promosyon tutarı iade alınacaktır.​

İş Bankası duyurdu: Emekli maaşı alan ve alacak olanlara verilecek emekli maaşı promosyon detayları belli oldu

EMEKLİ MAAŞINI İŞ BANKASI’NDAN ALAN KİŞİLERE SUNULACAK AYRICALIKLAR NELERDİR?

Promosyon uygulamasından bağımsız olarak SGK emekli maaşını İş Bankası’ndan alıyorsanız 31.12.2020 tarihine kadar aşağıdaki ayrıcalıklardan ek bir işlem yapmanıza gerek olmadan yararlanabilirsiniz.*

Maximum Kart ve ek kartları için yıllık ücret ödemezsiniz. Bu kartlar haricindeki kredi kartlarımızın güncel ücret bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
İnternet Şubesi, İşCep ve Telefon Şubesinden ücretsiz ve sınırsız olarak havale (İş Bankası hesapları arasındaki para transferi) gönderebilirsiniz.**
İnternet Şubesi ve İşCep’ten aylık 3 adet ücretsiz EFT (İş Bankası hesaplarından diğer banka hesaplarına para transferi) gönderebilirsiniz.***

Emekli maaşını İş ​Bankası aracılığıyla alan müşterilere özel dönemsel kredi ve mevduat kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

(*) Söz konusu ayrıcalıklar 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecektir. İş Bankası, ayrıcalıkların süresini ve içeriğini değiştirme hakkına sahiptir.

(**) Türkiye – KKTC / KKTC – Türkiye Şubeleri arası yapılan havale işlemleri, cebe havale işlemleri, şans oyunları için yapılan para transferleri ile özel ücret tarifesi bulunan anlaşmalı kurum ödemeleri için yapılan havaleler, yurtiçi diğer banka döviz havaleleri ve yurtdışı döviz havalesi işlemleri ayrıcalık kapsamında değildir.

(***) 100.000 TL üzeri EFT işlemleri ayrıcalık kapsamında değildir.

İŞ BANKASI EMEKLİ MAAŞI PROMOSYON BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ