Gündem

Son Dakika! Van’da Korona virüsü şüphesiyle yüksek ateşi olan 5 kişi tedavi altında tutuluyor.

İran’da Corona virüsü vakası ve can kaybı yaşanmasının ardından Van’da son dakika alarm durumuna geçildi. Bugün öğle saatlerinde, Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’nı kullanarak İran’dan Türkiye’ye giriş yapan 3 Türk vatandaşında yüksek ateş görülmesi nedeniyle şahıslar Koronavirüs taşıması şüphesi ile tedbir amaçlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek intaniye bölümünde tedavi altına alındı.

VİRÜSLE İLGİLİ ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

5 Türk vatandaşında Korona virüsüyle alakalı araştırma başlatıldığı öğrenildi. İkisi Hakkari ilinden getirildi. 

Koronavirüs şüphesi ile Hakkari ilinden getirilerek tedavi altına alınan annenin sağlık durumunun düzeldiği ancak yüksek ateşi devam eden çocuğun tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

VALİLİK YETKİLİLERİ TEDAVİYİ DOĞRULADI

Valilik yetkilileri, tedbir maksatlı bölge hastanesinde yüksek ateşli 5 kişinin tedavi altında tutulduğunu doğruladı. Ancak herhangi bir virüs tespiti ile alakalı konuşmanın erken olduğu bildirildi. Bu arada İran ile irtibatlı sınır kapılarının hepsinde yarından itibaren ateş ölçer sistemin devreye alınacağı kaydedildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanların da dedikodulara ve spekülasyonlara sebebiyet vermemek için ikaz edildikleri öğrenildi. Bölgedeki hastanelerde herhangi bir karantina kararı alınmazken, çalışan personelin daha hassas olmaları tavsiye edildi.

Son Dakika güncellemesi; Coronavirüs ile ilgili Van Sağlık Müdürlüğü’nden rahatlatan açıklama geldi! Müdürlük, tedavi altına alınan hastalarda Koronavirüs tespit edilip yada edilmediğine dair bir bilgi vermedi ama şu rahatlatıcı açıklamalarda bulundu;

Van Sağlık Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Van’ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şu an bir korona virüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan ilimize ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır” denildi.