Gündem

Corona virüsü nedeniyle ölü sayısı artarken Fransa'da virüsün bulaştığı vaka sayısı arttı!

İsviçre Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İtalya sınırında yer alan Ticino bölgesinde 70 yaşındaki bir adamın Corona virüsüne yönelik test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Enfekte kişi yaklaşık 10 gün önce İtalya’daydı ve Milano yakınlarındaki bir etkinliğe katıldı” ifadeleri kullanıldı. Corona virüsü taşıdığı tespit edilen hastanın temas ettiği kişilerin belirlenip 14 gün boyunca karantinaya alındığı da ifade edildi.

Yetkililer, bu aşamada okulların kapatılması gibi başka önlemler alınmasının gerekmediğini belirtti.

ROMANYA ‘CORONA’ İDDİASINI YALANLADI

Romanya’da 3 hafta önce İtalya’dan dönen bir kişide Corona virüsü olduğu tespit edildiği açıklanmış, Romanya’da yayın yapan televizyon kanalı Realitatea Plus ise kişinin karantinaya alındığını iddia etmişti. Ancak Romanya Sağlık Bakanlığı iddiaları yalanladı.

Romanya Sağlık Bakanı Yardımcısı Andrei Baciu, ülkede şu ana kadar şüpheli Corona virüsü vakasının bulunmadığını açıklayarak “Sadece hastada virüsle ilgili test yapıldı ve sonuçları negatif çıktı” dedi.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

İtalya Sivil Savunma Teşkilatı yetkilileri, Corona virüsünün bulaştığı 4 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. İtalya’da Corona virüsünden ölenlerin sayısı 11’e yükseldi. Corona virüsü nedeniyle karantina altına alınanların sayısının da 322’ye yükseldiği açıklandı.

Virüsün ayrıca, ülkenin kuzeyinden güneyine doğru yayılma gösterdiği kaydedildi.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza yaptığı açıklamada, “Sınırları açık tutmayı kabul ettik, sınırları kapatmak şu anda orantısız ve etkisiz bir önlem olacak” dedi.

ALMANYA’DA YENİ VAKA

Almanya’da Baden-Wuerttemberg eyaleti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, eyalette yaşayan 25 yaşındaki bir adamın Milan’a gerçekleştirdiği seyahatten sonra Corona virüsüne yönelik test sonucunun pozitif çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, İtalya ziyareti sırasında enfekte olmuş olan adamın grip benzeri semptomlarla karşılaştıktan sonra yetkililerle temasa geçtiği belirtilerek, “Hasta ile yakın temas halindeki kişiler evde tecrit altında tutulacak ve her gün sağlık durumları hakkında bilgi alınacak. Temas eden bir kişi semptom geliştirir geliştirmez, hastanede de izole edilecektir” denildi.

Yeni vakayla birlikte, Almanya’da Corona virüsü vaka sayısının 17’ye yükseldiği açıklandı.

Öte yandan Fransa’da da iki yeni Corona virüsü vakasının görüldüğü açıklandı. Fransa’da vaka sayısı ise 14’e yükseldi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü bugüne kadar 2 bin 600 kişinin ölümüne neden oldu. 30’dan fazla ülkeye yayılan Corona virüsünde karantinaya alınanların sayısı ise 80 binin üzerinde.