Gündem

Korona virüs bir ülkeye daha sıçradı! Burnumuzun dibinde büyük tehlike!

Yunanistan‘da ilk koronavirüs vakası görüldü. Yunanistan Sağlık Bakanlığı, Selanik’te yaşayan 38 yaşında bir kadında Covid-19 tespit edildiğini duyurdu. Hastanın kısa süre önce İtalya’ya seyahat ettiği kaydedildi.

İTALYA’DA HAYAT DURDU

 Korona virüs testinin pozitif çıktığı ilk Latin Amerika ülkesi ise Brezilya oldu. Virüsü kapan Brezilyalının, İtalya’dan ülkeye uçtuğu belirtildi.  İtalya’da 300’den fazla vaka görüldü, 11 kişi de virüs nedeniyle öldü. Ama İtalya’nın komşuları, ‘orantısız bir önlem’ olacağı gerekçesiyle sınırları kapatmıyor. 

Korona virüs bir ülkeye daha sıçradı! Burnumuzun dibinde büyük tehlike!

VİRÜS AVRUPA’YA İTALYA’DAN YAYILIYOR

Avrupa’da ise virüsün en çok etkilediği ülke İtalya oldu. Ülkede vaka sayısı 400’e yaklaşırken ölü sayısı 11 oldu. Dün itibariyle Hırvatistan, Avusturya, İspanya ve İsviçre’de ilk koronavirüs vakaları görüldü. Cezayir’de ilk vaka dün akşam saatlerinde görüldü. Virüs taşıyan kişinin İtalya’dan geldiği tespit edildi.Milano’nun yaklaşık 45 kilometre güneydoğusunda ve Lodi’nin yaklaşık 13 kilometre doğusunda yer alan İtalya’nın Lombardiya bölgesindeki Lodi eyaletinde bulunan Turano Lodigiano girişinde İtalya askerleri şehre girişleri kontrol etti