Gündem

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Rusya'ya kınama!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye’de Şam hükümeti ve Rusya’nın İdlib’e yönelik saldırılarını kınadı.’Saldırılara son verin’ açıklamasıyla Rusya’nın yaptığı hava saldırısına tepki gösterdi. 

SALDIRILARA SON VERİN!

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Stoltenberg’in “Esad hükümeti ve Rusya tarafının İdlib’de ayrım yapmaksızın sürdürdüğü hava saldırılarını kınadığını” aktardı. Şam ve Kremlin’in uluslararası hukuka uymasını ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen barış çabalarına destek vermesini isteyen Stoltenberg, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu. Stoltenberg, “Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli” vurgusunu yaptı.

Esed rejimi ve destekçisi Rusya’ya, uluslararası hukuka uyma ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen barış çabalarına destek vermesini isteyen Stoltenberg, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Stoltenberg Açıklaması

“Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli.” vurgusunu yaptı.