Gündem

Erdoğan Putin toplantısı öncesi gelen son dakika flaş açıklamalar!

İç savaşın, şiddetin ve terörün 9 yılı aşkın bir süredir bitmek bilmediği Suriye’de son günlerde artan gerilimi çözüme kavuşturmak için en kritik görüşme bugün Moskova’da gerçekleştirildi. 38 askerin şehit düşmesinin ardından ilk kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu görüşmeyi Türkiye’de yapacaktık. Sizin buradaki Anayasa çalışmalarıyla ilgili gelişmeler sebebiyle bu davetinizi burada gerçekleştiriyoruz. İdlib müzakereleri sebebiyle bir araya gelişimiz büyük önem arz ediyor. Bölgede sıkıntı büyük. Biliyorum şu anda dünyanın gözü burada. Bugün burada atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Gerek savunma sanayiinde gerek ticari ilişkilerimizde çok farklı bir dönem içindeyiz. Bunları çok daha ileri taşımamızın hesaplarını yapıyoruz. Bunları güçlendirerek götürmek de bizim en büyük amacımız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

PUTİN AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib’de şehit düşen Türk askerleri için başsağlığı dileğinde bulunurken, “Bu tür olayların tekrarlanmaması için görüşeceğiz. Suriye ordusu dahil hiç kimse, Türk askerlerinin orada olduğunu bilmiyordu. Suriye ordusunun gerçekten ciddi kayıpları var. Suriye’deki durum doğrudan görüşmelere ihtiyaç var. Çok önem verdiğimiz Rus-Türk ilişkilerine zarar vermemesi için teferruatlı bir şekilde meseleleri görüşmeye ihtiyaç var” dedi

Ayrıntılar geliyor…