Dünya

Corona virüsü salgını yüzünden 3 yaşında ki bir çocuk hayatını kaybetti!

Corona virüsü, Dünyada 135 ülkeyi etkisi altına alırken, virüs incelemesi yapan bilim adamları, Corona virüsünün hangi kişilerde ölümcül olabileceğine dair bir takım bilgiler vermişti. Bilim adamlarına göre Corona virüsü, 0-9 yaş aralığında, genç insanlarda ve sağlıklı insanlarda tespit edilse bile, ölüm riskinin yüzde 1’in altında olduğunu iddia etmişlerdi. İtalya’da ve İran’dan gelen son günlerde ki ölüm vakası istatistikleri ise bu görüşü desteklemiyor.

CORONA VİRÜSÜ HANGİ YAŞTAKİLERDE ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR?

İtalya’da geçtiğimiz gün son 24 saatte 196 kişinin öldüğü ve bu ölenlerin arasında 35-45 yaş aralığında olan kişi sayısının 14 olduğu vurgulanırken, İran’da bugün gelen son dakika bilgiler, Corona virüsü hakkında bazı bilinenleri örtbas etti. İran resmi ajansı IRNA’ya konuşan İran Pasteur Enstitüsü Başkanı Ali Rıza Bigleri, İran’da hastalığa yakalananların yaş ortalaması 54 açıklaması yaparken, aynı zamanda Virüse yenik düşen 3 yaşında ki bir çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi. Coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden çocuğun lösemi (kan kanseri) olduğu bilgisi de ayrıca Sağlık Bakanı tarafından not olarak düşüldü.

Buna bizlere; çocuk yaşta olsa bile, eğer kronik hastalığı varsa bir kişinin, Corona virüsün ölümcül riskinin bulunduğunu gösterdi. Öte yandan İsviçre’den gelen son dakika bilgiye göre, corona virüsünün, 32 yaşında ki genç bir hastanında ölümüne sebep olduğu belirtildi. 

GÜNDE 6 BİN KİŞİYE VİRÜS TESTİ

Ali Rıza Bigleri, İran’a 220 binden fazla Kovid-19 teşhis kiti bağışlandığını ve bunlardan 80 bininin şu ana kadar kullanıldığını belirtti. Ülke genelinde Kovid-19 testi için 50 laboratuvarın hizmet verdiğini aktaran Bigleri, laboratuvar sayısının 70’e çıkacağını kaydetti. Bigleri, günde ortalama 6 bin kişiye test yapıldığı ve kesin test sonuçlarının 48 saatte açıklandığı bilgisini paylaştı.