Gündem

İşid'in Türk Militanı Irak'ta Saldırı Düzenledi

Terör örgütü İŞİD Türk, Fransız ve Ürdün uyruklu olduğunu bildirdiği kişilerin  Irak’ın Anbar Eyaletinde intiihar saldırısı düzenlediğini iddia etti.

İŞİD 5 militanın düzenlediği saldırı esnasında bölgedeki altı Irak askerinin can verdiğini duyurdu. 
Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Irak’lı bir yetkili, Irak’ta Ayn EL-ASAD hava üssü üzerindeki bir yolda askeri noktalardan birisine kalabalık bir terörist grubu tarafından saldırı düzenlediğini söyledi

Aynı Yetkili Bölgede Operasyon Olduğunu Dile Getirdi

BBC Türkçe’nin haberine göre ise , Irak’lı aynı yetkili, Amerika Birleşik Devletleri Öncülüğündeki hava kuvvetlerinin de müdahil olduğu yaklaşık 5 saat devam eden operasyonun ardından teröristlerin öldürüldüğünü dile getirdi. Söz konusu askeri bölgede yabancı ülkelerin danışmanlarının da olduğu öğrenildi.

İŞİD Açıklama Yaptı

İŞİD, operasyonların ardından yeni bir açıklama yaptı. İŞİD’in açıklamasında ingiltere vatandaşı bri teröristin Irak’ın Anbar Eyaleti’nde yeni bir saldıırı düzenlediği öğrenildi.İŞİD açıklamasında  “Ebu Musa el-Britani adlı militanın, bomba yüklü bir arabayla Irak ordusuna bağlı bir konvoya saldırdı ve saldırıda 30 kişi öldü” denildi. Konvoyun söz konusu askeri üsten ayrıldığı ve Kubaysa’ya doğru ilerlemekte olduğu öne sürülü. Terör örgütü bu açıklamalarını mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinden duyurdu.

Kamupersoneli.net