Gündem

81 ilde Koronavirüs nedeniyle 10 bin personel alımı yapılacak!

Her gün gidilen kafe ve restoranların hizmetinin durdurulmasından ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmesinden sonra kapıya servis sağlayan firmalara olan talep de hızlıca arttı.

Sokağa çıkamayan insanlar yemeklerini, temizliklerini ve zaman geçirmek için yaptıkları etkinlikleri kapalı kapılar ardında yapmak zorunda olunca eve hizmet veren firmalara olan sipariş de normalden yüzde 50 oranında artış gösterdi. Buna ayak uydurmak için de firmalar, çalışan sayısını arttırmaya karar verdi. Toplamda 250 bin kargo çalışanı ve motorkuryenin çalıştığı eve hizmet veren firmalarda 10 bin kişinin daha alınacağı söyleniyor.

Sabah Gazetesi’nin belirttiği üzere; Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, ülke genelinde 150 binden fazla kargo çalışanı, 100 binden fazla motorkurye ve toplamda da 250 bin kişinin olduğunu belirtti. Kapıya hizmet veren firmaların sağlayacağı yüzde 10’luk istihdam artışını bekleyen Başkan Emre Ekmekçi, e-ticaret ve eve teslimat sektörlerinde çalışan sayısının artacağını beklediklerini ekledi.

 1 HAFTADA 100 İSTİHDAM

Gittigidiyor Genel Müdürü ve bir yandan da TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı Öget Kantarcı, özellikle büyükşehirlerimizden İstanbul, İzmir ve Ankara’da verilen kapıya hizmetin ilerleyen zamanlarda diğer bölgelere ve şehirlere de sıçrayacağını ve bunun çalışan sayısında artışa da yol açacağını söyledi.

Çalışan sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar da yapılmaya başlandı. Koronavirüs sebebiyle temassız teslimat sağlayan İstegelsin, çalışan sayısına 100 kişiyi daha ekledi. Firmanın CEO’su Sedat Yıldırım, isteğe göre bu sayının daha da artabileceğini ekledi.

 2 HAFTADA 1.000 KİŞİ DAHA

Bir diğer haber de Migros Sanal Market uygulamasından geldi ve bu haberde 2 haftada 1.000 kişiyi daha işe alacakları belirtildi.  İş başı yapacak kişiler, siparişlerin en başından sonuna kadar hazırlanmasında görev yapacak. CarrefourSa da diğer firmalar gibi çalışanlarını sanal marketine yöneltip ve bir eksiklik durumunda geçici olarak işe alım yapabileceğini açıkladı.

İNSANLAR TEMASSIZ ÖDEMEYİ TERCİH EDİYOR

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, bütün alışverişlerin internetten yapılmasından dolayı kurye hizmeti veren çalışanların oldukça yoğun zamanlar geçirdiğini söyledi. Vatandaşlar, evde kendi yemeklerini yapmaya başladığından beri mutfak ihtiyaçları için sipariş verenlerin arttığını söyledi. Burhan Akgül, “Vatandaşlar, temassız ödemeyi tercih ediyor çünkü paraya dokunmak istemiyorlar.” diye ekledi.