Gündem

Süleyman Soylu duyurdu: Sayıları 150 bini geçti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28 Şubat tarihinden itibaren Türkiye’den ayrılıp Yunanistan’a oradan da Avrupa’ya gitmek için yola çıkanların sayısını 150 bin 600 olarak açıkladı. Dünyayla beraber koronavirüs salgınıyla uğraşan Türkiye bir yandan, ülkeden çıkıp, Yunanistan’a geçmek isteyen mültecilerle ilgileniyor.

150 BİN KİŞİ GEÇİŞ YAPTI

Salgının ülkemize gelmesiyle birlikte, mültecilerin konusu artık kamuoyunun ilgisini çekmiyor. Ancak özel bir TV kanalına bağlanıp, açıklamalarda bulunan Soylu, “28 Şubat’tan bu yana Yunanistan’a kara ve denizden 150 bin 600 civarında kişi geçti, 4 bin 600 kişi Pazarkule önünde bekliyor” diyerek, Türkiye’den ayrılan göçmen sayısı hakkında bilgi verdi.

Süleyman Soylu duyurdu: Sayıları 150 bini geçti!

ARALARINDA ÇOCUKLAR DA VAR

Yunanistan’a geçip, Avrupa’ya ulaşma hayali kuran göçmenler, sınır kapısının bulunduğu bölgede çadır kurarak, beklemeye devam ediyor. Aralarında çocukların da bulunduğu 4 bin kişi, kendilerinin kurduğu çadırlarda, Yunanistan’ın geçiş izni vermesini bekliyor.

Süleyman Soylu duyurdu: Sayıları 150 bini geçti!

NE OLMUŞTU?

İdlib’de 27 Şubat akşamı 33 şehit verdiğimiz İdlib’de hain saldırı sonrası, Türkiye, sınır kapılarını açarak, göçmenlerin geçişine izin vermişti. Türkiye’den geçip, Yunanistan’a oradan da Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenler, Yunanistan, engeline takıldı. Yunanistan, ilk başlarda sadece uyarı yaparken, son zamanlarda uyarıları sertleşti. Plastik mermi, gaz ve su atan Yunan askerleri, 28 gündür, göçmenlerin geçişine izin vermiyor. Göçmenler ise Meriç nehri ve civarını kullanarak, Yunanistan’a geçmeye çalışıyor.