Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan sokağa çıkma yasağı talebi! Tüm Türkiye için olmuyorsa…

Sokağa çıkma yasağı, şu anda gündemde değil. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin sokağa çıkması kısıtlandı. Başkan Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili, “”Biliyorum, bazılarınız iş için mecburen sokaklara çıkıyor. Bunun çözümü için de devletimizin hükümet yetkililerinin bir çabası olacağına inanıyorum. İnanmak istiyorum. Türkiye genelinde olmasa da en azından İstanbul için, hükümetten; kademeli, kontrollü bir sokağa çıkma konusunda bir çalışma bekliyoruz. Bu konuda biz de yardıma hazırız” diyerek, sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğinin sinyalini verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan sokağa çıkma yasağı talebi! Tüm Türkiye için olmuyorsa...

“İSTANBUL İÇİN KISITLAMA BEKLİYORUZ”

Türkiye’nin metropol kenti olarak adlandırılan İstanbul’un nüfusu 15 milyonu geçti. Durum bu şekilde olunca vatandaşlar, salgının hızlı bir şekilde önlenmesi için sokağa çıkma yasağının getirilmesini istiyor. Başkan İmamoğlu da vatandaşların bu çağrısına sessiz kalamayarak şu açıklamalarda bulundu:

“Tekrar altını çizeyim; Türkiye için olmuyorsa, en azından İstanbul için kontrollü bir kısıtlama bekliyoruz. Gelecek günler için, halka moral verici konuşmalar yapmak doğrudur, güzeldir. Ancak bugün gerekli adımlar atılmazsa, gelecekte hayal kırıklığı yaşanacağı ne yazık ki aşikar. Onun için bu konuda çok kararlı, radikal kararlar almalıyız. Ne yazık ki bu işler, sadece lafla da olmuyor. Elbette dua edeceğiz; ama sadece dua ederek de gelecek günlere ne yazık ki bu şehri ve bu ülkeyi hazırlayamayız. Eğer bu salgın kriziyle dünyada önemli değişikler olacaksa, o günün dünyasının da kriz günlerinin de doğru adımları atan süreçleri yöneten ülkeler, bu sürecin geleceğinde doğru noktalarda olacaklardır. O yüzden bir kez daha seslenmek isterim ki; korkmadan, ‘ama, fakat’ demeden bugün radikal bazı kararların alınması toplum sağlığımız, sağlık personeli sağlığımız, toplum moralimiz ve psikolojimiz açısından son derece önemlidir. Söz konusu insan hayatı ve toplumsal psikoloji ise, ekonomik beklentiler biraz daha sırasını beklemelidir. Buna göre adımlar atmalıyız”

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan sokağa çıkma yasağı talebi! Tüm Türkiye için olmuyorsa...

“ŞİMDİLİK GEREK YOK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm vatandaşlarının kendisi için OHAL yaratması gerektiğini söylemişti. Türkiye’de şu anda pek çok yurtta 15 binden fazla kişi karantina altında tutuluyor. Bakan Soylu, bu sebeple herhangi bir sokağa çıkma yasağına şu anda gerek olmadığını yaptığı açıklamada, “Elimizde sokağa çıkma yasağından önce önereceğimiz tedbirler var. Safha safha gitmek istiyoruz, daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir” diyerek yasağın gündemde olmadığını vurgulamıştı.