Dünya

O ülke koronavirüse resmen meydan okuyor: Hiç önlem alınmadı!

Tüm dünya coronavirüs kapsamında mücadele etmeye devam ediyor. Avrupa her geçen gün farklı önlemler alarak, salgının yarattığı hasarı en aza indirmeye çalışıyor. Ancak Avrupa’da olan Belarus, virüse karşı hiçbir tedbir almadı.

PANİK YAPMAYIN!

Polonya ve Ukrayna’nın yanında olan Belarus, komşuları virüsle karşı çetin bir savaş içerisindeyken, hiçbir tedbir almamasıyla dikkat çekti. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, virüs için herhangi bir önlem alınmasına gerek olmadığını ve panik yapılamaması gerektiğini söyledi. Başkan Lukaşenko, “Olur böyle şeyler. En önemlisi panik yapmamaktır” diyerek, salgını ciddiye almadıklarını ifade etti.

Ülke, virüse karşı hiçbir önlem almasıyla biliniyor. Tüm dünya karantina altındayken Belarus’ta futbol, sinema ve tiyatro gibi insanların toplu bir şekilde gerçekleştirdikleri eylemler aksamadan devam ediyor.

O ülke koronavirüse resmen meydan okuyor: Hiç önlem alınmadı!

POZİTİF ÇIKAN VAKALAR VAR

Başkan Lukaşenko, yurt dışından gelen bazı vatandaşlarında yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi. Test sonucu pozitif çıkan vatandaşların 1-2 hafta karantina altında tutulduğunu söyleyerek, vakalara anında müdahale edildiğini ifade etti.

Salgının dünyaya yayıldığı zamanda beri Belarus’ta toplam da 86 koronavirüs vakası tespit edildi. 86 vakanın 2’si hayatını kaybetti, ancak kayıtlara koronavirüs olarak işlenmedi.

O ülke koronavirüse resmen meydan okuyor: Hiç önlem alınmadı!

MUHALEFET DESTEKLİYOR

Salgına karşı önlem almayan Başkan Lukaşenko’ya en önemli destek, ülke içerisindeki en bilinen muhalefetten geliyor. Andrey Kim, salgınla ilgili önlem alınmamasını ve ülkede panik havasının yaratılmamasının desteklediğini sosyal medya hesabından da gösterdi. Kim, hesabında, “Dünya tersine döndü. Belarus şu anda popülizmle değil, gerçekten halkının iyiliği konusunda adımlar atan dünyadaki tek ülke” diyerek, Başkan Lukaşenko’ya destek verdiğini gösterdi.