Dünya

Koronavirüste yaş sınırı iyice düştü! 16 yaşındaki genç kız corona virüsü salgınında hayatını kaybetti!

Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın her yerini etkisi altına alan coronavirüsün sadece belirli bir yaş üzerindeki kişileri ve kronik rahatsızlığı olanları etkilediği söyleniyordu. Uzmanlar, herkesin dikkatli olmasını ve salgının herkesi etkileyebileceği yönündeki söylemleri doğrulanmış oldu. Fransa’da salgın yüzünden 16 yaşındaki genç kızın hayatını kaybetmesi, koronavirüsün ne kadar tehlikeli olduğunu bir kere daha ortaya koydu.

KRONİK HASTALIĞI YOKTU

16 yaşındaki genç kızın yaşamını kaybetmesi, hastalığın ciddiye alınmasının gerekliliğini bir kere daha gösterdi. Salgının sadece kronik rahatsızlığı olanları etkilediği yönündeki açıklamalarda, genç kızın hayatını kaybetmesiyle geçerliliğini yitirdi. 16 yaşındaki Julie isimli lise öğrencisinin bilinen hiçbir kronik rahatsızlığı yoktu.

Koronavirüste yaş sınırı iyice düştü! 16 yaşındaki genç kız corona virüsü salgınında hayatını kaybetti!

SOLUNUM YETMEZLİĞİ BAŞLAMIŞTI

Julie’nin annesi, kızının kaybından sonra, olayların nasıl geliştiğini anlattı. Bir hafta sadece  hafif öksürük şikayetinin olduğunu ancak, zaman içerisinde nefes almasının zorlaştığını söyleyen anne, “Cumartesi günü kızımın nefes alıp vermekte zorlandığını fark ettik. Pazartesi günü de balgamlı öksürük başlayınca aile doktorumuza gittik. Pratisyen doktor daha kapsamlı testler için bizi hastaneye gönderdi. O akşamdan itibaren her şey çok hızlı bir şekilde gelişti. Kızım Paris’teki Necker çocuk hastanesine transfer edildi. Salı günü yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı, durumu da gittikçe kötüleşiyordu. Julie suni solunum cihaz desteğiyle nefes alıp veriyordu. Fakat perşembe akşama beni aradıklarında, hastaneye yetişemeden kızımı kaybettim” diyerek yaşadığı üzüntüyü anlattı.

Koronavirüste yaş sınırı iyice düştü! 16 yaşındaki genç kız corona virüsü salgınında hayatını kaybetti!

FRANSA’DA ÖLÜM SAYISI 1995’E ULAŞTI

Koronavirüs salgınında ölüm her geçen gün artmaya devam ediyor. Fransa’da yapılan açıklamaya göre son 24 saat içerisinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1995’e yükseldi. Vaka sayısı 1 gün içerisinde 3 bin 809 kişi artarak 33 bine yaklaştı.