Ekonomi

12 milyon emekliyi ilgilendiriyor: İkramiyelerin ödeneceği tarih netleşti!

3 yıldır düzenli olarak emeklilere verilen bayram ikramiyesinde bu yıl değişikliğe gidildi. Koronavirüs kapsamında alınan önlemlerin içerisinde emekliler de eklendi. Bakan Selçuk’un yapmış olduğu açıklamaya göre emekliler Ramazan Bayramı ikramiyesini bu yıl 7-11 Nisan arasında alacak.

TAHSİS NUMARALARINA GÖRE BELİRLENECEK

Bin lira ikramiye alacak olan emekliler, Nisan ayının ilk haftasına ödemesini alabilecek. Bakan Selçuk, bankalarda yığılma olmaması için, tahsis numaralarına göre ikramiyelerin yatırılacağını açıkladı. Son dönemde Türkiye’nin koronavirüs kapsamında bir takım önlemler aldığını hatırlatan Bakan, “Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için ona dair önlemler de alıyoruz” diyerek, hazırlıklara devam edildiğini ifade etti.

12 milyon emekliyi ilgilendiriyor: İkramiyelerin ödeneceği tarih netleşti!

TAHSİS NUMARALARININ SON İKİ RAKAMI BAZ ALINACAK

Bakan Selçuk, yapmış olduğu açıklamada bankalara yığılma olmaması için tahsis numaralarına göre ikramiyelerin verileceğini açıkladı. Buna göre ikramiyeler şu şekilde dağıtılacak (4a SSK):

Tahsis numarasının son iki rakamı: 17 – 18 – 19 olan kişiler 7 Nisan’da

Tahsis numarasının son iki rakamı: 20 – 11 – 22 olan kişiler 8 Nisan’da

Tahsis numarasının son iki rakamı: 23 – 24 – 25 olan kişiler 9 Nisan’da

Tahsis numarasının son iki rakamı: 25 – 25 olan kişiler 10 Nisan’da

Bağ-kur ve emekli sandığına bağlı olan kişiler ise 11 Nisan’da ikramiye ödemelerini alabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günler yapmış olduğu konuşmasında emeklileri sevindirecek haberi vermişti. Emeklilerin bayram ikramiyesini bu yıl erken alacağını duyuran Erdoğan, “Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz” diyerek haberi duyurmuştu.