Dünya

Sadece bir ülkede son 24 saat içinde Corona virüsü yüzünden 838 kişi hayatını kaybetti!

Corona virüsü, Dünya genelinde toplam 31 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Coronavirüs vaka sayısı Dünya genelinde 600 binden fazla olduğu açıklanırken, İspanya’da ölüm oranı hızla artmaya başladı.

ÜLKE TARİHİNDE EN ÇOK ÖLÜMÜN YAŞANDIĞI GÜN

İtalya’nın ardından hem vaka hem de ölüm sayısında ikinci sırada yer alan İspanya’da son 24 saatlik veriler kamuoyu ile paylaşıldı. İspanya’da, son 24 saat içerisinde Corona virüsü yüzünden ölenlerin sayısı 838’e çıktı ve bu rakam ülke tarihinde en çok ölümün yaşandığı gün oldu.

İSPANYA’DA VAKA SAYISI

Yapılan açıklamada dün ülke genelinde corona virüsüne bağlı ölüm sayısı 838 artarak 6528’e çıktı. Bu oran corona virüsüne bağlı ölümler olarak ülke tarihinin en kötü günü olarak geçti. Yapılan açıklamada ülkedeki corona virüsü vaka sayısının da 72.248’den 78.797’ye çıktığı açıklandı.

Dün gece Başbakan Pedro Sanchez televizyon karşısına geçerek bir ulusa sesleniş konuşması yapmış ve zorunlu olmayan çalışanların 2 hafta boyunca evde kalması çağrısında bulunmuştu. Sanchez, 30 Mart ile 9 Nisan arasında çalışmayacak işçilerin maaşlarını alacağı ama çalışmadığı günler için çalışma saatlerini daha sonra dolduracağını söylemişti.

Ülke genelinde ölümlerin çoğu başkent Madrid ve çevresinde olurken, ülke genelinde okul, bar, lokanta ve mağazalar 14 Mart’a kadar kapalı tutuluyor.