Gündem

O belediye başkanından alkışlanacak hareket: Maaşını vatandaşlara bağışladı!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde görev yapan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle işsiz kalan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Kendi maaşını vatandaşlara bağışlayan başkan, aynı zamanda ilçedeki muhtarlardan da destek aldı.

MUHTARLAR DA DESTEK VERDİ

Belediye başkanı yardım kampanyası için çok sayıda destek aldı. Başta Rızaiye Mahallesi’nin Muhtarı Mustafa Karaca ve Çılbırcı Mahallesi’nin Muhtarı Mesut Şensöz de maaşlarının yarısını paylaşacaklarını açıklayarak, kampanyaya katıldı. Aynı zamanda ilçedeki pek çok vatandaş da kampanya destek olacak.

O belediye başkanından alkışlanacak hareket: Maaşını vatandaşlara bağışladı!

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Yavaş, yardım kampanyasını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Ülkece zor zamanlar geçirildiğinin altını çizen yavaş, hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kıymetli hemşerilerim koronavirüs belası dünyayı allak bullak etti. Can güvenliğimizi tehdit ettiği gibi alınan tedbirler gereği nice mekânlar kapandı, nice kişiler işsiz kaldı. Devletimiz bütün kurum ve kuruluşları ile seferber oldu. Belediyemiz, kaymakamlık, bütün kurum personeli evde kal çağrısına milletimiz uysun diye halkımızın ayağına kadar servis yapıyor. Bu olağanüstü durumları yine hep beraber aşacağız. Türk milleti birlik ve beraberliği ile aşamayacağı sıkıntı yoktur Allah’ın izni ile. Hayat her hali ile devam ediyor. El emeği ile geçinen, birikimi olmayan, tencereye koyacak malzemesi olmayanlara destek olmak yine bizim görevimiz. Olanın olmayana borcu var. ’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ düsturu ile birbirimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Şahsım olarak bir maaşımı bağışlayarak destek kampanyasını başlatıyorum. Duyarlı vatandaşımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Hiçbir virüs aldığımız tedbirden ve bizim birbirimize desteğimizden asla güçlü değildir”