Mevzuat

TSK ve EGM'nin Tıbbı Müdahale Yönetmeliğinde Değişiklik

Resmi gazetede Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Tıbbi Müdahele yönetmeliğinin değiştirilmesine dair yönetmelik bugün ( 22 mart 2016 tarihinde) yayımlandı.

22 Mart 2016 tarihinde yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Müdürlüğünün sağlık meslek mensubu olmayan personellerinin yapmak için yetkiye sahip oldukları acil tıbbi müdahalelerle ilişkin yönetmelikte değişiklik olduğu belirtildi.

Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik 4 kısımdan oluşuyor. Bunlar Amaç , Kapsam, dayanak ve tanım. 4 Başlığın altında 10 madde bulunuyor. Yayımlanan yönetmelikte bulunan 10 madde kendi içlerinde çeşitli maddelere ayrılıyor ve madde başlıkları değişiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Personeline Tıbbi Eğitim ve Müdahale Eğitimi Verilecek

Yayımlanan yönetmeliğe göre TSK ve Emniyet personelleri tıbbi müdahalede bulunacak sağlık personeli olmayan durumlarda aşağıda belirtilen acil tıbbi yardımları yapmakla yükümlü olacak ve yine Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı Personeli bu müdahaleler konusunda eğitilecek ve bu eğitimler belgelendirilecek

Sıhhi Personelin Olmadığı Durumlar İçin Önlem Alınıyor

TSK ve Emniyet Teşkilatı personeli acil tıbbi yardım gereken durumlarda cilt altı enjeksiyon , adale içi enjeksiyon yapma, yara pansumanları vasıtasıyla yaraların temizliğini yapma, cil ve cilt altı sütürü atma, açık göğüs yaralanmasına karşı müdahele yapabilme, oksijen uygulaması yapma, sağlığı koruyu önlemleri bilme ve uygulama, Lokal anestezi yapma, Kanama kontrolü yapma gibi bir çok eğitim ve bilgilendirme durumu bulunuyor.

ilgili yönetmeliğe aşağıdaki linkle ulaşabilirsiniz.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/03/20160322.htm

 Kamupersoneli.net