Ekonomi

Dolar rekor kırmaya devam ediyor! 31 Mart güncel dolar ve euro fiyatları

Mart ayı boyunca sürekli olarak dalgalanan dolar, ayın son gününde de hareketliliğine devam ediyor. Sektördeki gelişmelerden etkilenen dolar 6,58 TL’den işlem görürken, euro 7,21 TL’ye ulaştı. Yılın ilk çeyreğin tamamlanmasının ardından dolara olan talep de arttı.

31 MART DOLAR NE KADAR?

31 Mart’ta an itibariyle doların alış fiyatı 6,57 TL iken, satış fiyatı 6,58 TL olarak açıklandı. Koronavirüs, hızla yayılmaya devam ederken, dolara ilgi yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün 6,47 TL ile güne başlayan dolar şu an 6,57 TL’den işlem görmeye devam ediyor.

31 MART EURO NE KADAR?

Yatırım aracı olarak görülen euro, dolar gibi değişkenliğine devam ediyor. 31 Mart’ta 7,21 TL’den alış fiyatı olan euro, 7,22 TL’den satış fiyatı bulunuyor. Bir önceki kapanışını 7,26 TL’den yapan euroya da ilgi büyük.Dolar rekor kırmaya devam ediyor! 31 Mart güncel dolar ve euro fiyatları

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Döviz kurlarının yükselmesinde çeşitli pek çok sebep bulunmaktadır. Ancak şu anda dünyanın en büyük problemi olan koronavirüs, doların dalgalanmasındaki en temel sebep. Bunların dışında ABD’deki gelişimler, faiz oranları ve enflasyon gibi durumlar da doları etkileyebilmektedir.