Ekonomi

Herkesin merakla beklediği doğalgaz fiyat tarifesi belli oldu!

Milyonlarca abonenin merakla beklediği, yeni dönem tarifesini BOTAŞ açıkladı. Açıklamaya göre; her bin metreküp için elektrik üretmek için tüketilen enerjiye bin 600 TL, konutlarda bin 251 TL ve sanayide bin 550 TL olarak sabitlendi.

DOĞAL GAZA ZAM YOK

BOTAŞ’ın açıklamış olduğu doğal gaz tarifesi, 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. Her konutta bin metreküp için (verginin dışında) bin 251 TL, sanayide bin 550 TL, elektrik üreten tesislerde bin 600 TL olarak doğal gaz fiyatları açıklandı.

Herkesin merakla beklediği doğalgaz fiyat tarifesi belli oldu!

ELEKTRİĞE DE ZAM YOKTU

Koronavirüs kapsamında, zor zamanlar geçiren vatandaşa, büyük kolaylıklar yapılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bu yıl zam yapmayacağını açıklamıştı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, vatandaşlara müjdeli haberi, “Sayın Cumhurbaşkanımızın elektrik ve doğal gaz kesme konusunda verdiği mesaj çok net. Sosyal devlet olmanın gereği ile biz de bu süreci yakından takip ediyoruz. Hizmetlerin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi hayati önem taşıyor. Enerji sektöründe görev yapan herkesin çok daha dikkatli, çok daha titiz çalışması gereken günlerdeyiz. Kurum olarak Bakanlığımızla eşgüdüm ve tam bir işbirliği ile çalışıyoruz ve ilerleyen günlerde alınması gereken yeni tedbirler olursa bu tedbirleri de vakit kaybetmeden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde ifade etmişti. Bakan Yılmaz, 2020 yılı için Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için zam yapılmayacağını açıklamıştı.