Gündem

Taksim Bombacısı Fişlenmiş Fakat Aranmıyormuş

Son zamanlarda ülkemizde görünen terör saldırılarına bir yenisi 19 mart 2016 tarihinde eklendi.

Ankara Kızılay’da meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği ve terör örgütü TAK’ın üstlendiği hain saldırının sadece 6 gün sonrasında İstanbul’un en merkezi ve işlek caddelerinden birisi olan taksim’de meydana gelen intihar saldırısını düzenleyen Mehmet Öztürk hakkında her geçen gün yeni bir haber geliyor. 

Taksim saldırısını düzenleyen DAEŞ militanı Mehmet Öztürk’ün daha önce fişlendiği fakat arama yapılmadığı öğrenildi.

3 sene önce ailesiyle kaldığı evden ayrılıp terör örgütüne katılan Mehmet Öztürk’ün emniyet’de herhangi bir arama kaydı bulunmuyor. Bir ailenin çocuğuyla ilgili kayıp başvurusu yapması durumunda o kişinin durumu normal bir kayıp durumuysa emniyet asayiş şubesinde kişinin arama kaydı açılıyor, kaybolan kişinin terör örgütüne katıldığıyla alakalı bir şüphe varsa “terör şüphesiyle aranan şahıs” olarak kişinin dosyasına kaydoluyor ve dosya savcılığa iletiliyor ayrıca uyap’a işlenmesinin ardından yurt genelinde kişinin arama işlemi başlıyor. Emniyet’den alınan bilgilere göre Mehmet Öztürk’ün kaybolduğuna yada İŞİD’e katıldığına dair bir başvuru ailesi tarafından yapılmadı.

Terör Örgütüne Müzahir Kişi Olarak Daha Önce Fişlenmiş

Fakat İstihbarat birimlerinin Mehmet Öztürk’ü terör örgütüne müzahir kişi olarak fişlediği öğrenildi. Terör örgütü üyeleriyle bağlantılı olduğu ve bu kişilerle görüştüğü gerekçesiyle fişlendiği öğrenilen Mehmet Öztürk hakkında nedense bir arama kararı çıkarılmamış. Mehmet Öztürk GBT soruşturmalarında vb. uygulamalarda temiz çıkıyor. İşin ilginç yanı terör örgütüyle bağlantılı olduğu öğrenilen kişinin ailesinden ayrıldığı ve terör örgütüyle ilişkisi olduğu öğrenilmesine rağmen herhangi bir arama yada soruşturma açılmaması.

Fişlemek Yetmiyor Arama Gerekiyor

Bu durumda olayın hukuki boyutu ortaya çıkıyor. Halk arasında “fişleme” olarak bilinen bu durum karşısında hukuki olarak bir karşılık bulamıyor. Polisin GBT sorgularında vb olaylarda herhangi bir işlem yapabilmesi için kişinin savcılık tarafından çıkarılan kararla aranıyor olması gerekiyor. 

Kamupersoneli.net