Gündem

Bakan Koca duyurdu: Koronavirüste pozitif vaka sayısı azaldı!

Bakan Koca, yapmış olduğu, “Test sayımız düne göre 4.000’in üstünde artış gösterdi. Test sayısına oranla pozitif vaka sayımız ise azaldı” açıklamasıyla, koronavirüsün etkisini kaybetmeye başlayabileceğinin sinyalini verdi.

SON 24 SAATTE 79 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Bakan Koca, Twitter hesabından son koronavirüs tablosunu paylaşarak verileri aktardı. Yapmış olduğu paylaşıma göre Türkiye’de koronavirüs sebebiyle 79 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 18 bin 135’e çıktı. Bu da salgının ne kadar hızlı yayılabileceğini bir kere daha ortaya koydu.

TEST SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde Bakan Koca’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, illerde test sayısında yapılan artış sebebiyle pozitif vakalarda artış görülebileceğini ve bunun normal bir durum olabileceğini ifade etmişti. Son 24 saatte yapılan test sayısı, düne göre artarak 18.757’Ye yükseldi. Bakan düne kıyasla test sayısının 4 bin arttığını ifade etti.

Bakan Koca duyurdu: Koronavirüste pozitif vaka sayısı azaldı!

82 KİŞİ DAHA İYİLEŞTİ

Bakan Koca, her gün koronavirüs tablosuyla, bilgilendirme yapmaya devam ediyor. Vaka sayılarının artmasına rağmen, iyileşen hasta sayısında da hızlanan bir artış var. Son 24 saat içerisinde 82 kişi daha salgından kurtularak iyileşti.

Düne kıyasla bugün 79 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Bakan, sosyal medya hesabında, hayatını kaybeden kişilerin yüzde 82’sinin 60 yaşını aşan kişiler olduğu ifade edildi.