Gündem

Sağlık sigortası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Corona virüsü tedavisinde dikkat çeken gelişme

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edildi. Salgın ülkemize geldiği günden beri her geçen gün vaka ve ölüm sayılarını arttırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz günlerde koronavirüs testlerinin ücretsiz bir şekilde yapıldığını ifade edince, gözler sigorta şirketlerine çevrildi.

COVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKARSA..

Türkiye Sigorta Birliği’nin Başkanı olan Atilla Benli, son dönemlerde en çok sorulan sorulara cevap verdi. Başkan Atilla, koronavirüs tanısı konulan bütün sigortalılar için, “Mevcut durumda sigorta şirketleri, sağlık kurumlarına başvuran tüm sigortalılarının Covid-19 tanısı konulana kadar yapılmış tüm tetkik giderlerini ve test sonucu belirlenene kadar süren tedavi giderlerini üstleniyor. Covid-19 teşhisi pozitif olarak konduktan sonra oluşan tedavi giderleri ise poliçe teminat kapsamına bağlı olarak ödenmektedir” açıklamasını yaptı.

Sağlık sigortası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Corona virüsü tedavisinde dikkat çeken gelişme

MÜŞTERİLERİNE MESAJ GÖNDERDİ

Mapfre Sigorta, tüm müşterilerine göndermiş olduğu mesajda, Covid-19 tedavisinde müşterilerini mağdur etmeyeceklerini ifade etti. Jest olarak ücretlerin ödeneceğini ifade eden mesaj şu şekilde:

“Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenen tüm özel hastanelerde, Covid-19 tedavisi ile sınırlı olmak üzere, ortaya çıkacak fark ücretleri ve tedavi giderlerini istisnai olarak ilgili salgın süresince mevcut poliçe teminat, network ve limitleri dâhilinde jest uygulaması olarak ödeyeceğimizi belirtmek isteriz”

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ülkemizde tüm sağlık çalışanları geceli gündüzlü, salgının etkisini kaybetmesi için gereken bütün çalışmayı gerçekleştiriyor. Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda bütün önlemler alınmaya devam ediliyor.