Ekonomi

Sağlık çalışanlarına yapılan ödemeler hakkında flaş açıklama!

Genel Sağlık-İş Sendikası tarafından sağlık personellerine yapılacak ödemelerle ilgili olarak flaş bir açıklama yapıldı.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız tarafından yapılan açıklamada, aile sağlığı merkezleri ile il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde görev yapan sağlık çalışanlarının ödemelerinin kesinti olmadan yapılması gerektiği Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nden talep edildi.

SAĞLIK PERSONELLERİ HAKKINDA YAPILACAK ÖDEMELER HAKKINDA FLAŞ TALEP!

Yapılan açıklamada, “Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan ve 81 İl Valiliğine gönderilen ilgi sayılı yazıda; Coronavirüs (COVİD-19) pandemisi nedeniyle olağanüstü bir gayret içinde görev yapan sağlık çalışanlarının herhangi bir maddi hak kaybına uğramalarının önlenmesi, motivasyon ve teşviki amacıyla Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında bulunan personel ile bu Yönetmelik kapsamında olup İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü emrine geçici olarak görevlendirilen personele 01.03.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle döner sermayelerinde artışlar yapılmıştır. Yayınlanan bu yazı ile bu süreçte tüm ikinci ve üçüncü basamakta görev yapan sağlık çalışanlarına bir nebze olsun maddi bir destek sağlanmıştır.” denildi.

Ayrıca yapılan açıklama şöyle:

Bu yazının yayınlanmasından sonra Sendikamıza yapılan başvurularda; aile sağlığı merkezlerimizde görev yapan sağlık çalışanları ile il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde büyük bir özveri ve risk ile çalışan sağlık emekçileri de benzer bir açıklamayı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden beklediklerini bildirmişlerdir.

Biz bu aşamada Genel Sağlık-İş olarak Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden talepte bulunduk ve bu süreç boyunca Mart, Nisan ve Mayıs 2020 aylarında aile sağlığı merkezlerimizin ödemelerinde her ne gerekçe ile olursa olsun performanslarında kesintisi yapılmamasını, Covid-19 nedeniyle yatarak veya evde karantina yöntemiyle tedavi gören ya da Cumhurbaşkanlığı veya Sağlık Bakanlığı genelgeleri ile idari izinli kabul edilen personel ile her ne gerekçe ile olursa olsun görevde bulunamayan sağlık çalışanlarının ödemelerinden herhangi bir kesinti yapılmamasını, aile sağlığı çalışanlarımıza kayıtlı kişi sayısının (3) katsayı ile çarpılarak bulunacak bedelin herhangi bir kesintiye tabi olmaksızın kendilerine ödenmesi ve İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde görevli olan ve bu dönemde çok yoğun çalışma temposunda çalışan tüm personele de ek ödemelerinin tavadan ve herhangi bir kesinti yapılmadan ödenmesini talep ettik.

Genel Sağlık İş olarak sağlık emekçilerinin haklı taleplerinin sesi olmaya devam edeceğimizi bir kez belirtir, tüm emekçi meslektaşlarımıza bu zorlu süreçte kolaylıklar dileriz. Güzel günler yakındır.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne gönderilen yazı ise şöyle:

Sağlık çalışanlarına yapılan ödemeler hakkında flaş açıklama!

Sağlık çalışanlarına yapılan ödemeler hakkında flaş açıklama!