Gündem

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 günlük sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 30 Büyükşehir ve Zonguldak ile birlikte 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte, yasağa uymayanlara verilecek idari para cezası da gündeme geldi. 

Bakan Soylu, önümüzde ki 2 gün boyunca sokağa çıkma yasağına uymayanlara 3186 TL idari para cezasının kesileceğini bildirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Soylu şu ifadeleri kullandı;

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYMAYANLARA VERİLECEK CEZA MİKTARI

“Bu normal bir sokağa çıkma yasağı değil, bunlar tedbirler. Bu durum daha ciddi bir tedbirdir. Normal sokağa çıkma yasağında virüse bulaşma ihtimaliniz yok. Buna rağmen sokağa çıkma yasağını delenler olursa 3 bin 186 TL ile cezalandırılacaklar” diye konuştu.

Sokağa çıkma kararının ilanının ardından 30 büyükşehirde bulunan vatandaşların çevredeki market, bakkal ve gıda ürünleri satan dükkanlara hücum etmesini de değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

HASTANE VE ECZANELER AÇIK OLACAK

Bu saatte sokakta açık olan yerler az olduğu için bunu normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık. Marketler açık olmayacak. Evde gerekli tedarikler söz konusudur. ‘Pazar gününden sonra bu devam edecek’ diye bir telaş olmasın. Bazı yerlerde ve sosyal medyada böyle bir telaş söz konusuymuş.  Böyle bir şey söz konusu değil. Marketlerde veya fırınlarda oluşturulan kalabalığa gerek olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Özellikle şunu söyleyeyim; hastaneler, eczaneler bunların herhangi bir kısıtlaması söz konusu değil. Mümkün olduğunca bulaş riskini azaltmak için bir çerçeve oluşturulmaya çalışıldı. Özellikle tedarik zincirine bir kısıtlama getirilmedi.