Gündem

Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Ödemeler hesaplara geçmeye başladı! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan temel ihtiyaç destek kredisi başvuruları 1 Nisan 2020’de başlamıştı. Temel ihtiyaç destek kredisi almak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden başvuru sonuçlarını araştırmaya başladı. Başvuru sonuçları dün akşam itibariyle belli olmaya başladı.

3,7 MİLYON VATANDAŞ BAŞVURDU

3 bankanın başlatmış olduğu temel ihtiyaç kredisi başvuruları 1 Nisan tarihinde başlamıştı. Başvurulara ilişkin sonuçlar belli olmaya başladı. Vatandaşlar 36 aya varan ve 6 ay ertelemeli krediden yararlanabiliyor. Ödemeler maksimum 10 bin TL’ye kadar yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuyla ilgili, “5 bin lira altında geliri olan vatandaşlarımız için 10 bin liraya kadar, çok düşük maliyetli temel ihtiyaç desteği devreye alındı. 3,7 milyon vatandaşımız başvurdu. Bu kapsamda da ödemeleri bu hafta başlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Ödemeler hesaplara geçmeye başladı! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Temel ihtiyaç kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvuru sonuçlarına nasıl ulaşacaklarını araştırmaya başladı. Krediye başvuranların sonuçları bilgilendirme SMS’leriyle vatandaşlara ulaştırılacak.

KREDİ NASIL KULLANILACAK?

10 bin TL’ye varan ihtiyaç kredisine ilişkin başvuru sonuçları belli olmaya başladı. Olumlu sonuç alan vatandaşlar, ihtiyaç kredilerin nasıl kullanabileceğini merak etmeye başladı. Bankaların mobil uygulamalarına giriş yapılacak krediler aktif edilebilecek.