Gündem

Süleyman Soylu neden istifa etti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün son dakika olarak görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa ettiğini Twitter hesabı üzerinden yapan Soylu, istifa gerekçeleri arasında, son iki saat kala sokağa çıkma yasağının duyurulması sonrasında izdihamın yaşanması sebebine bağladı. Peki Süleyman Soylu neden istifa etti? İşte Süleyman Soylu’yu istifa kararına götüren olay ve sonrasında yaşananlar…

“SÜLEYMAN SOYLU NEDEN İSTİFA ETTİ?”

Cuma akşamı saat 21.44’te 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 48 saat geçerli olacak sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacağı duyuruldu. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar panik içinde sosyal mesafeyi gözetmeksizin marketlere ve fırınlara akın etti. Görüntülerin kısa sürede yayılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sokağa çıkma yasağının açıklandığı saat üzerinden eleştiriler geldi.

“ELEŞTİRİLERİ ALDIM, KABUL ETTİM”

İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı kararından yaklaşık 1 saat sonra fırınların açık olacağını açıklamıştı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada “Eleştirileri aldım, kabul ettim” demişti.

Son olarak istifa etme gerekçesi olarak sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelerle açıkladı;

Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.
Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı..
Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.
Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın… 

Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum… Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık.. Allah milletimizi korusun…” DEDİ. 

BUGÜN NELER DEMİŞTİ

Sokağa çıkma yasağı ilanının geç yapılması eleştirilerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cevap verdi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, kararı neden geç açıkladıklarını kamuoyuna duyurdu.

Habertürk ‘ten Muharrem Sarıkaya ‘nın son dakika olarak aktardığı bilgide Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının geç ilan edilmesini şu şekilde cevapladı:

“Yasak kararını açıklayan ülkelerin hangi saatte aldıklarını hatırlıyor musunuz? Tecrübe önümüzde, erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı? Yağmalarcasına marketlerden tuvalet kâğıtlarına, gıda malzemelerine nasıl hücum edildiğini bir hatırlayın. Böyle bir ortam çok daha mı iyi olurdu, yoksa daha mı kötü olurdu?”

ÖYLE ABARTILACAK BOYUTTA DEĞİL

Açıklamada diğer ülkelerin sokağa çıkma yasağını saat kaçta ilan ettiklerine baktıklarını söyleyen Süleyman Soylu, önceki gece yarısı 1-1,5 saat içinde marketlere akın eden insan sayısının da öyle abartılacak boyutta olmadığını belirtti.

“Bunu tespit edebiliyoruz, 250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” dedi.

Soylu’ya destek etiketleri kısa sürede Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti.

Süleyman Soylu neden istifa etti?

SOYLU İSTİFASI İLE İLGİLİ YAPTIĞI PAYLAŞIM ŞÖYLE;

Süleyman Soylu neden istifa etti?