Ekonomi

Bakan Selçuk'tan müjde: 200 bin kadına yapılan sosyal destek ödemeleri zamlandı! Nasıl başvuru yapılır?

Bakan Selçuk, sosyal yardımlardan faydalananlarının yüzde 61’inin kadınların olduğunu ifade ederek, ” Sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik” dedi. Buna göre ‘Şartlı Doğum Yardımı’ 100 TL, ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardımlar’ 325 TL’ye çıkartıldı.

EVEK VE ŞARTLI DOĞUM YARDIMI

Bakan Selçuk, yapmış olduğu açıklamada, eşini kaybeden kadınlara (EVEK) verilen destek tutarının arttırıldığını ifade etti. 275 TL’lik sosyal destek ödemesi, alınan kararlar 325 TL’ye çıkartıldı. Devlet, son 16 yıldır çocuklara ve kadınlara ‘Şartlı sağlık yardımı, lohusalık ve gebelik yardımı’ gibi çeşitli yardım ödemeleri gerçekleştiriyor. Buna bağlı olarak da şartlı doğum yardımı alanlara da ödenen ücret 75 TL’den 100 TL’ye yükseltildi.

1.5 MİLYON VATANDAŞIN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Geçtiğimiz yıl, sağlık programları kapsamında 1.3 milyon vatandaşın, EVEK programı kapsamında da 165 bin kadının ihtiyaçları karşılandı. 65 yaş üstü ve kimsesi olmayan vatandaşların ihtiyacını karşılayan Vefa Sosyal Destek Grubu 22 Mart’tan itibaren toplam da 1.5 milyon vatandaşın ihtiyacını karşıladı.

Bakan Selçuk'tan müjde: 200 bin kadına yapılan sosyal destek ödemeleri zamlandı! Nasıl başvuru yapılır?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ya da SYDV’lere yapmaları gerekiyor. Ancak koronavirüs salgını kapsamında, artık başvurular E-Devlet üzerinden alınıyor.

YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR

Hazırlanan 2Sosyal Devlet Tablosu’ kapsamında vatandaşlara verilen yardımlar şu şekilde:

3.5 milyon kişiye: Eğitim ve sağlık desteği (1 Milyarlık)
1.5 milyon kişiye: Yaşlılık ve engellilik yardımı (8.4 milyarlık)
1 milyon 250 bin haneye: Elektrik tüketim desteği
414 bin kişiye: Evde bakım yardımı (6.5 milyarlık)
1 milyon 200 bin anneye: Doğum yardımı
2 bin 600 kronik hasta vatandaşın faturaları
800 bin aileye: Gıda yardımı
25 bin aileye: barınma yardımı