Gündem

Bakan Selçuk Açıkladı! Huzurevlerine 64 Milyonluk Ödenek Sağladık

 Bakan Selçuk’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, corona virüs (Covid-19) ile mücadele çerçevesinde alınan yeni önlemler alındığı belirtildi. Corona virüs salgınının, öncelikle belli bir yaş grubunu ve tıbbi açıdan bakıldığında “kırılgan” olarak nitelendirilen kimseleri etkilediğini vurgulayan Selçuk, bu doğrultuda huzurevlerini ve yaşlı bakım merkezlerinin radarlarında olduğunu ve yakından incelediklerini aktardı. 

3 AY YETECEK KADAR MALZEME GÖNDERDİK

Bakan Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün de sık sık tekrarladığı sosyal izolasyon kuralının huzurevlerinde kalan büyüklerimize de uygulandığının altını çizerek, şunları söyledi:

“Huzurevlerinde büyüklerimizin sadece ateş ölçümlerini yapmıyoruz; hipotermiye de (36 derece altındaki vücut ısısına) özellikle dikkat ediyoruz. Takip formlarımızda solunum sayısı da takip ettiğimiz parametreler arasında. Bulaş riskinin en aza indirilmesi amacıyla; temizlik, laboratuvar, tıbbi malzeme ve ilaçlar ile diğer özel malzeme alımları için huzurevlerimize 64 milyon ödenek gönderdik. Tüm kuruluşlarımızda en az üç ay yetecek kadar kişisel koruyucu, temizlik ve dezenfektan ürünlerini tedarik etmiş durumdayız.”  

HUZUREVİ ÜCRETİ ALINMAYACAK

Bakan Selçuk, 7 Ocak’tan beri huzurevlerinde önlemlerin alındığı ve yeni nakillerin tamamen durdurulduğunu kaydetti. Huzurevinde yaşayan bazı kişilerin bu dönemi aileleriyle geçirmeyi dilediklerini açıklayan Bakan Selçuk, “Yakınlarının yanında izinli olarak kalacak yaşlılarımızdan, izinli oldukları süre boyunca huzurevi ücreti alınmayacak” şeklinde durumu ifade etti.